Бензинова помпа за Пасат Б3 мотор 9А.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бензинова помпа за Пасат Б3 мотор 9А.
Здравейте колеги,търсих из форума но не можах да намеря отговор на въпроса:може ли да се сложи друга помпа за бензин в резервоара на Пасат Б3 с мотор 9А,моята май издава багажа,нещо се чува едно свирене като дам контакт,ще се опитам да я почистя но предвид годините и километрите мисля,че е нормално да се смени вече,ако някой може да помага,ще съм много благодарен,защото не ми се иска да слагам нещо китайско.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бензинова помпа за Пасат 3 мотор 9А.
9А си е двигател
2000 куб-а, 16 клапана (16 волтов
),механичен инжекцион.Монтира се серийно на Пасат В3
готин е,като изкл. механичната инжекция.
Щом ще сваляш помпата за да я почистиш,запиши си номера от старта помпа (на самия метален цилиндър има номер,който дефакто ми трябва,не този на корпуса отвън).По него вече може да видим какво се предлага и какво представлява тази помпа (те са около 10-тина вида потопяемите помпи за В3 според дебит,налягане,конструктивни разлики и какво ли още не).
Китайчета има и не лоши за по 100-120лв.Аз слагам такива и хората са доволни от доста време.Дават им 6 месеца гаранция. За сравнение Пиербург и Бош (оригиналните за колата),са по над 700лв и гаранция не им дават
Иначе по номера ще видим какви аналози може да се ползват за нея и от какво може да ти свърши работа (работно налягане и дебит са двете важни неща,които по номера излизат в нет-а,конструктивните разлики се нагаждат с малко въображение).

Щом ще сваляш помпата за да я почистиш,запиши си номера от старта помпа (на самия метален цилиндър има номер,който дефакто ми трябва,не този на корпуса отвън).По него вече може да видим какво се предлага и какво представлява тази помпа (те са около 10-тина вида потопяемите помпи за В3 според дебит,налягане,конструктивни разлики и какво ли още не).
Китайчета има и не лоши за по 100-120лв.Аз слагам такива и хората са доволни от доста време.Дават им 6 месеца гаранция. За сравнение Пиербург и Бош (оригиналните за колата),са по над 700лв и гаранция не им дават

Иначе по номера ще видим какви аналози може да се ползват за нея и от какво може да ти свърши работа (работно налягане и дебит са двете важни неща,които по номера излизат в нет-а,конструктивните разлики се нагаждат с малко въображение).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензинова помпа за Пасат 3 мотор 9А.
благодаря колега,ще се мъча до утре да ти кажа номера и да видим какво ще излезе,защото не ми се дават 700лв за оригиналната му,ако неще пасне от друг модел,ще търдя в някоя автоморга но ще гледам да не е на много километри.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензинова помпа за Пасат Б3 мотор 9А.
колеги,помпата тръгна сама,дали от малкото бензин в резервоара виеше на умряло,но заредих 10 л. и на другия ден след като си купих нова на "Miele" и се канех да я вадя взе,че спря да вие и си заработи нормално,така,че засега операцията се отлага,но съм сигурен,че няма да е задълго.
Росене, твоя Пасат има две помпи. Едната е извън резервоара, при бензиновия филтър . Сигурен ли си коя от двете виеше?
- Ник никишето
- Автомобил: Golf G60
- Двигател: Pg 1990
колеги аз има проблем с налягането на помпата с един бар по малко е , същият пасатко
един майстор ми каза че имало нещо си след филтъра някакъв клапан . Вчера тръгнах да го поръчвам и се оказа че въпросният клапан е акумулатор на налягане и цената му е 310лв
проверих и разбрах че служи за задържане на налягането след гасенето на двг , някой имал ли е подобен случаи , и как се решава този проблем, ако помпата е заминала колата няма да върви а тя си пали и върви

Ник никишето написа:как се решава този проблем, ако помпата е заминала колата няма да върви а тя си пали и върви
И какъв ти е проблема,Ник? Колко е налягането, кой го мери, къде?
Акумулатора на налягането няма общо с налягането, което дава помпата. И без него колата ще върви ( ако го снемеш и малко промениш системата, разбира се).
- Ник никишето
Мерим налягането при инжекцията и е с 1 бар под нормалното, тези дни ще свалим помпата, филтъра и този акумулатор за за налягане, за почистване и ще сложим новият филтър дано да има разлика
Ник никишето написа:налягането при инжекцията и е с 1 бар под нормалното
Не разбрах какви са причините за това замерване, но здраве да е.
Филтъра няма как да е причина за ниско налягане. Готви се за смяна на помпата.
А акумулатора на налягане едва ли има от какво да го почиствате.
- Ник никишето
Причината е че някой си преди нас е направил страшна цигания, и сега се опитваме да оправим нещата .По принцип този мотор е с k-jetronic с ел управление (има букси към главата на k-jetronic) въпросният човек е сложил др k-jetronic но не от 9А а от кънтри 98коня с k-jetronic с същите букси е . Ще оправим оригиналния k-jetronic но проблема с помпата също трябва. За това пуснах запитване ако на някой е имал същият проблем да сподели решението му 

Ник никишето написа:По принцип този мотор е с k-jetronic
9A е с KE-Motronik.Компютъра е с номер: 8А0 907 404 С С, или BOSCH 0 261 200 858
- jorkata6785
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP - 1991
Здравейте,
Може ли някой да ми даде съвет за бензинова пома за въпросния пасат - 9А. Външната протече и трябва да я заменя. За нова Bosh ми искат 180 лв. Предлагат се и други марки на по-ниски цени, но заслужава ли си да се рискува с тях ?
Не ми се искаше дапускам нова тема затова си пуиснах запитването тук. Благодаря предварително.
Може ли някой да ми даде съвет за бензинова пома за въпросния пасат - 9А. Външната протече и трябва да я заменя. За нова Bosh ми искат 180 лв. Предлагат се и други марки на по-ниски цени, но заслужава ли си да се рискува с тях ?
Не ми се искаше дапускам нова тема затова си пуиснах запитването тук. Благодаря предварително.