ел. стъкла
-
- Автомобил:
- Двигател:
ел. стъкла
Развалими се машинката за ел. стъклото, някой знае ли колко струват?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Зависи какво ти се е развалило. Може да се скапе механизма, който задвижва стъклото, а понякога и ел.мотора сдава багажа. За да разбереш трябва да свалиш кората на вратата и видиш при натискане на бутона мотора върти ли и какво е състоянието на останалите чаркалаци. При мен беше счупен зъб от рейката. Опитах да го наварявам - не те съветвам да го правиш, няма да ти искара и месец. Търсих втора ръка по моргите. Ако имаш късмет е около 80 лв. Два месеца обикалях моргите, но не намерих. Накрая ми писна и купих нов механизъм от Юнитрейд за 180 лв. Предполагам, че колегата ти е дал цена на пълен комплект механизъм с ел. мотор. Напрактика можеш да купиш и смениш само дефектиралата част.
Успех.
Успех.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Bushedoo написа:При мен се скапала само електронната част. Другото ми е наред. Да ли продават само тази част?
Колега значи така,ако става въпрос за Б4 и при мен го имаше същия проблемна пр.ляво стъкло.Моторчето при мен е с една платка именно чипа на тази платка се скапа.За нов механизъм,които вървял с моторчето ми искаха около 560 лв.,втора ръка ми опр.цени около 200-250лв. и било много дефицитно,само с поръчка и чакане,от там се свързах с Лета джанта от форума та той ми намери такова к-т н амного добра цена и сега благодарение н анего имам работеш пр.ляв джам

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
sachona написа:Здравейте колегиИзкам дасе оплача и аз малко
значи дясното стъкло се сваля на "Пресекулки" и се вдига без проблем
Водих колата на майстор и той от раз каза "Смяна" няма друг изход
Та какво е вашо мнение по-вапроса
става вапрос за Passat B3.Благодаря предварително
Като за начало смени майстора.
Сваляш,почистваш механизма на стъклото и смазваш където трябва.Изключването идва от термо защитата на моторчето за прозореца.Може да отвориш и моторчето да почистиш,и ако има възможност да смениш биметалната пластина,което не е препоръчително,макар много колеги да го практикуват.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Re: ел. стъкла
Bushedoo написа:Развалими се машинката за ел. стъклото, някой знае ли колко струват?
В Пловдив ремонта на тази машинка ми излезна към 45лв,а за нова искат към 200-220лв.
Много е важно все пак какво се е развалило.