Освежаване на фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BoboRace
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Освежаване на фарове

Мнениеот BoboRace » Чет 01 фев 2007 14:23

Здравейте, има ли някои идея дали мога да си намеря от някъде нови стъкла за фаровете на Пасат 3B '98. Защото моите са мътни и сивеят, изчетох всичко и ми стана ясно ,че няма начин за качествено полиране, а 500 лв. за нови фарове не ми се дават.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 фев 2007 14:32

Мисля, че стъклата са единно цяло с фара. На мен ми излезе 350 лв. единия фар (HELLA) от официалния във Велико Търново; има и някакви по-евтини за 100-ина лв., ама не знам какво са като качество. Преди време колега от форума продаваше 2 фара HELLA за 120 лв. ...
Каквото и да вземеш внимавай да не ти пробутат (като на мен) фар за кола с десен волан. По тази причина сега съм с десен HELLA (откак е станала кола) и ляв NONAME; отделно не ми работят машинките за вдигане/смъкване на фара, ама това вече отива в друга тема.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 01 фев 2007 15:03

gr_kanev написа:Мисля, че стъклата са единно цяло с фара.

С колегата niksi от форума сме отваряли десния фар на моя Пасат В3 - стъклото е на метални скоби и се отделя. 8)

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Чет 01 фев 2007 15:31

Lawyer написа:
gr_kanev написа:Мисля, че стъклата са единно цяло с фара.

С колегата niksi от форума сме отваряли десния фар на моя Пасат В3 - стъклото е на метални скоби и се отделя. 8)

Само дето на колегата е В5 ама нищо.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 01 фев 2007 16:15

xaxobgcc написа:Само дето на колегата е В5 ама нищо.

Мдааа... Моя грешка. Прочетох "3В" като "В3" в първото мнение и не обърнах внимание на годината. :D :D :D

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Re: Освежаване на фарове

Мнениеот Rumen » Чет 01 фев 2007 16:37

BoboRace написа:...няма начин за качествено полиране...
Не съм напълно съгласен с това.
Аз вече съм си взел тая паста
L-M написа:http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_product.php?show_cat=9&show_product=305000
Този продукт е специално за плексигласовите стъкла. Цената му е малко "хубава" 13,30лв. Ако стъклото е с дълбоки драскотини трябва да се мине с много финна шкурка, тук в комплекта си има, за да се изравни, след това се обработва с пастата, става перфектно с полирмашина.

и при подходящи метеорологични условия (да речем някой хубав пролетен ден ... то като гледам тая година няма много-много да се забави) ще опитам.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 фев 2007 17:25

Извинявам се ако е станала грешка, но си мислех за Б5. Иначе на Б3 и аз съм отварял (дори бях писал в една тема). Предполагам че и на Б5 безкрайния български гений може да измисли нещо, ама дали ще си струва ?
Rumen, никой не оспорва полирането - то е ясно, че ще стане, ако се постараеш, може и качествено да стане; ама разправят че скоро след това ефекта от полирането е никакъв ... ще потърся по-късно и ще видим за резултатите.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 01 фев 2007 17:30

gr_kanev написа:Извинявам се ако е станала грешка, но си мислех за Б5. Иначе на Б3 и аз съм отварял (дори бях писал в една тема). Предполагам че и на Б5 безкрайния български гений може да измисли нещо, ама дали ще си струва ?
Rumen, никой не оспорва полирането - то е ясно, че ще стане, ако се постараеш, може и качествено да стане; ама разправят че скоро след това ефекта от полирането е никакъв ... ще потърся по-късно и ще видим за резултатите.

Защо не пробваш с по-евтиния вариант както казва колегата Rumen ;) Ако не стане вече ще мислиш за нови стъкла. 13лв е не е кой знае какво но ако стане ще си доволен и ще минеш тънко :D

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Чет 01 фев 2007 18:57

Колега, а сигурен ли си , че са потъмнели стъклата , а не рефлекторите ? Моята кола е на 17 години и не са и мръднали стъклата на фаровете.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 01 фев 2007 19:08

е като си свалиш стъклата и ги из4истиш отвътре,ще светнат;аз се насо4их направо да си сложа едни с лупи(на по 200евро е к-та)потъмнялото е от вътрешната страна :!: и стъклата се демонтират лесно,ама заради фаровете пада и бронята

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 фев 2007 19:40

Ами "стъклата" всъщност са пластмаси ... и са повече изложени на вредни влияния. Не че на баща ми на Б3 стъклата не бяха накълвани; не казвам и че рефлекторите са вечни.
1 2 3 4 5 теми при руснаците за полиране на фарове, ефекта, и т.н.
А ето ТОВА е просто идеално описание, с картинките.

Потребителски аватар
toshe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toshe » Чет 01 фев 2007 21:15

колеги днес е трифонзарезан, а вие пак за фарове. Нямали кой да коже НАЗДРАВЕ бе аре стига,то коли ,коли ама по4инете малко :beer

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 фев 2007 21:20

:офф Ами "наздраве"-то (освен на масата) тук е в един друг раздел ...

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пет 02 фев 2007 9:29

Мм-да ! Видях снимките и по мое скромно мнение явно тези фарове са били използвани при защитата на Сталинград. На теб колега ще пожелая да се справиш без закупуване на нови стъкла или фарове.
Аз си бях сменил крушките с по-силни сще като ми докараха колата-това също дава ефект. На всички други НАЗДРАВЕ :beer

Потребителски аватар
BoboRace
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BoboRace » Пет 02 фев 2007 10:37

Като гледам братушките добре се справят с този проблем, и явно си е от самото стъкло а не от рефлектора, при мен фара иглежда горе долу по същия начин като този но не е толкова мътен:
http://www.passat-b5.ru/phpBB2/topic21335.html
а с полирането гледам че е станал като нов, само незнам с кава паста ще стане и кой да ми го направи

Върни се в “Passat”