Вода в купето - Passat B5.5
- SvilenG19
- Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
- Двигател: AVF 131hp
- Контакти:
Вода в купето - Passat B5.5
Здравейте. От скоро съм собственик на В5.5 1.9TDI и вече срещнах първия проблем. От вчерашните дъждове под и зад предната дясна седалка имаше вода.Свалих акумулатора , проверих маншона и беше доста изстрадал,имаше няколко шумки ,но махнах маншона и сега е свободен отвор. Казват че и тапи отдолу падали и от там влиза вода,но не съм търсил. Искам първо да изсуша мокета за да се види дали е оправен проблема. Съвети как да го изсуша , с духалка или ще трябва да го свалям
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Вода в купето - Passat B5.5
1:1 същия случай имах с моята. При мен обаче беше от не добре затворена задна дясна врата. И в комбинация с як порой и силен вятър на следващия ден бях аквариум. Добре, че поне немеца не е свързал двете страни с разни канали и отвори та водата си стоеше само в дясно. Сушенето става само със сваляне на мокета. В такова студено време няма шанс да изсъхне сам. Свалянето е адски неприятна работа понеже е цяло парче и за да го извадиш трябва да свалиш и таблото. Аз не стигнах до сваляне на таблото понеже прерязах мокета в частта му зад централното барче. Препоръчвам ти да свалиш педала на газта преди да започнеш махането на мокета ! Аз го счупих преди да го сваля :D
След прерязването на мокета не се случи нищо негативно. Същото положение си е. Моя мокет съхна 2 дни в специална сушилня, в която сушат дрехите на миньори. Прави сметка колко време му трябва в нормални условия щом там в тази сушилня съхна 2 дни, а температурата е непоносима за човек. Препоръчвам ти да се захващаш със свалянето понеже зимата ще замръзва тая вода в разни процепи фуги и т.н. и може да се спука нещо. Успех !
След прерязването на мокета не се случи нищо негативно. Същото положение си е. Моя мокет съхна 2 дни в специална сушилня, в която сушат дрехите на миньори. Прави сметка колко време му трябва в нормални условия щом там в тази сушилня съхна 2 дни, а температурата е непоносима за човек. Препоръчвам ти да се захващаш със свалянето понеже зимата ще замръзва тая вода в разни процепи фуги и т.н. и може да се спука нещо. Успех !
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Когато се наводни петицата, направих следното:
Дръпни максимално напред предната седалка.
Измъкни мокета внимателно под задната седалка.
Започни да го изваждаш от прага, там е подпъхнат.
Опитай да го обърнеш максимално, отдолу има киче.
Постави вестници от долу, за да дръпнат водата.
Така една седмица, смени колкото може по честно вестниците.
Между другото имам тема, как се чисти " сифона" и при компа.
Успех
Дръпни максимално напред предната седалка.
Измъкни мокета внимателно под задната седалка.
Започни да го изваждаш от прага, там е подпъхнат.
Опитай да го обърнеш максимално, отдолу има киче.
Постави вестници от долу, за да дръпнат водата.
Така една седмица, смени колкото може по честно вестниците.
Между другото имам тема, как се чисти " сифона" и при компа.
Успех
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти: