Здравейте колеги! Колата явно навлиза в период на разпадане в следствие на което имам нужда от малко помощ.
Пасата е В4 AFN. Трябват ми читав ляв спирачен супорт и едно външно каре. Интересува ме имали някяква съвместимост между моделите и от какво евентуално мога да търся части. Доколкото разбрах супорта става само от друг AFN заради диаметъра на дисковете 280мм.Така ли е? Как стои въпроса с карето, ще стане ли от друг модел VW или пак трябва да си търся от AFN? Че явно AFN-ите за части в това купе (В4) са голям кът... всичко читаво е отдавна разкомплектовано...
Пасат В4 съвместимост на части
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Пасат В4 съвместимост на части
Със сигурност частите са съвместими и с други модели, но не мога да кажа точно с кои.
Дисковете и супортите предполагам че ще са като на голф гти
Дисковете и супортите предполагам че ще са като на голф гти
-
bachest
- Автомобил:
- Двигател:
pavelnb написа:Здравейте колеги! Колата явно навлиза в период на разпадане...
Здравей pavelnb, така е за съжаление няма нищо вечно на тоя свят.
Поразрових се като прасе из тикви и ги събрах ето тези модели с взаимозаменяеми външни карета, спрямо твоя автомобил:
VW Vento - AAA, 2E, ADY
VW Corrado - ABV (2,9L)
VW Passat B4 - AAA, ABF, AFN
VW Golf 3 - AAA, ABF, 2E, ADY
VW Bora - AGR, AHF, ALH, ASV (до 2002г)
- APK, AQY, AZG, AZJ (до 2005г)
VW Golf 4 - AGN, AGR, ALH, AHF
- APK, AQY, AZG, AZJ, BEH
Трибуквените означения са кодовете на двигателите. Също и от някои VW Beetle са напълно взаимозаменяеми каретата. Не ти гарантирам 100% достоверност, че да не взема да те подведа без да искам. Дано да ти свършат работа.
Здравейте колеги! Благодаря за изчерпателната информация. При това положение намирането на каре явно ще е по лесната задача. Относно супорта засега сравних такъв от голф 3 AFN който явно няма да ми свърши работа защото е за диск 256мм. При първа възможност ще проверя как стоят нещата с супорта от GTI.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
pavelnb написа:... Относно супорта засега сравних такъв от голф 3 AFN който явно няма да ми свърши работа защото е за диск 256мм. При първа възможност ще проверя как стоят нещата с супорта от GTI.
Супорта може да стане от пасат с двг. АБФ или ВР6 (Б4/Б3), както и 9А (Б3), защото и те са с 280 мм. вентилиран диск. Накаратко от Б4/Б3 с дискове 280 мм.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
По принцип Б3-ките G60 са с 280мм диск, но те са 4x100 и мисля че са с различен офсет.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Супорти от голф3 gti 16v,passatB4 AFN,ABF,passatB3 G60,корадо G60,Голф2 G60.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
pavelnb написа:Колата явно навлиза в период на разпадане
Колега не се ядосвай и вживявай. Мойта Б4 е навлязла в този период още преди 2-3 години
Яко наливане на пари, за части и по майстори, и айр няма. Сигурно съм вкарал около 2500 - 3000 лв по ремонти през последните 2-3 години, както казах. Всичко започна едно по едно да излиза от строя. Едно нещо направиш, две други идат по дяволите. Сигурно две любовници да си хвана, ще ми излиза по евтино от подръжката на този Б4. Но така е, 20 годишната кола е като 70 годишната баба... не можеш много да очакваш от нея
. Но все пак ти желая успех с ремонта, който си решил на правиш