Грешна комуникация между модулите ,АBS,AIRBAG.ECU

Техническа и сервизна информация за Passat
dondobri
Автомобил:
Двигател:

Грешна комуникация между модулите ,АBS,AIRBAG.ECU

Мнениеот dondobri » Сря 09 окт 2013 21:03

Здравейте на всички надявам се някои компетентен да ми даде отговор ,значи започвам от начало Колата е докарана от англия смених си дирекцията направих я нормална Passat B5.5 1.9 tdi AVF.след няколко дни каране с английското табло и без нито една грешка по мотор и т.н.и реших да си сложа нормално европейско табло,смених го обучих му ключове и един ден всичко си беше ОК но ме дразнеше че е с Фул фис дисплей и като отворя дясна врата ми светка лява и обратното.Опитвах се да налучквам кой букси са за вратите на буксите на таблото ,след което неможех да се оправя и върнах всичко по местата си.И от там нататък нямам Оборотомер лампата на маслото ми свети постоянно и няма връзка между модулите
4 Faults Found: 01177 - Engine Control Unit 64-10 - Not Currently Testable - Intermittent 01314 - Engine Control Module 49-00 - No Communications 01316 - ABS Control Module 49-00 - No Communications 01321 - Control Module for Airbags (J234) 49-00 - No Communications
Надявам се някой да помогне

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Грешна комуникация между модулите ,АBS,AIRBAG.ECU

Мнениеот zfa159 » Чет 10 окт 2013 13:31

ами вероятностите са две - или си прецакал нещо по самото табло,докато си налучквал кои са проводниците или не си ги върнал точно 1:1,както са били.Реално ако ги върнеш абсолютно точно,няма причина да стане така,при положение,че на предния ден си е работило.Това е твоя човек -> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=254356

dondobri
Автомобил:
Двигател:

Re: Грешна комуникация между модулите ,АBS,AIRBAG.ECU

Мнениеот dondobri » Чет 10 окт 2013 17:56

Проблема решен :biggrin :biggrin :biggrin .след голямо развиване на снопове се оказа проблем по кабел който е за CAN шина,от таблото вследствие на моя намеса или божия се е прекъснал на 20см след буксата "зелената" :D и като го вързах се оправи всичко исчистих си всички грешки по колата и всичко се оправи :smile

Върни се в “Passat”