Здравейте колеги! Колата явно навлиза в период на разпадане в следствие на което имам нужда от малко помощ.
Пасата е В4 AFN. Трябват ми читав ляв спирачен супорт и едно външно каре. Интересува ме имали някяква съвместимост между моделите и от какво евентуално мога да търся части. Доколкото разбрах супорта става само от друг AFN заради диаметъра на дисковете 280мм.Така ли е? Как стои въпроса с карето, ще стане ли от друг модел VW или пак трябва да си търся от AFN? Че явно AFN-ите за части в това купе (В4) са голям кът... всичко читаво е отдавна разкомплектовано...
Пасат В4 съвместимост на части
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Пасат В4 съвместимост на части
Със сигурност частите са съвместими и с други модели, но не мога да кажа точно с кои.
Дисковете и супортите предполагам че ще са като на голф гти
Дисковете и супортите предполагам че ще са като на голф гти

-
- Автомобил:
- Двигател:
pavelnb написа:Здравейте колеги! Колата явно навлиза в период на разпадане...
Здравей pavelnb, така е за съжаление няма нищо вечно на тоя свят.

Поразрових се като прасе из тикви и ги събрах ето тези модели с взаимозаменяеми външни карета, спрямо твоя автомобил:
VW Vento - AAA, 2E, ADY
VW Corrado - ABV (2,9L)
VW Passat B4 - AAA, ABF, AFN
VW Golf 3 - AAA, ABF, 2E, ADY
VW Bora - AGR, AHF, ALH, ASV (до 2002г)
- APK, AQY, AZG, AZJ (до 2005г)
VW Golf 4 - AGN, AGR, ALH, AHF
- APK, AQY, AZG, AZJ, BEH
Трибуквените означения са кодовете на двигателите. Също и от някои VW Beetle са напълно взаимозаменяеми каретата. Не ти гарантирам 100% достоверност, че да не взема да те подведа без да искам. Дано да ти свършат работа.
Здравейте колеги! Благодаря за изчерпателната информация. При това положение намирането на каре явно ще е по лесната задача. Относно супорта засега сравних такъв от голф 3 AFN който явно няма да ми свърши работа защото е за диск 256мм. При първа възможност ще проверя как стоят нещата с супорта от GTI.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
pavelnb написа:... Относно супорта засега сравних такъв от голф 3 AFN който явно няма да ми свърши работа защото е за диск 256мм. При първа възможност ще проверя как стоят нещата с супорта от GTI.
Супорта може да стане от пасат с двг. АБФ или ВР6 (Б4/Б3), както и 9А (Б3), защото и те са с 280 мм. вентилиран диск. Накаратко от Б4/Б3 с дискове 280 мм.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
По принцип Б3-ките G60 са с 280мм диск, но те са 4x100 и мисля че са с различен офсет.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Супорти от голф3 gti 16v,passatB4 AFN,ABF,passatB3 G60,корадо G60,Голф2 G60.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
pavelnb написа:Колата явно навлиза в период на разпадане
Колега не се ядосвай и вживявай. Мойта Б4 е навлязла в този период още преди 2-3 години