Здравейте колеги и предварително благодаря за отговорите.
Става въпрос за колата посочена в заглавието, скорстната кутия е автоматична (чист автомат, мисля че е 4 степенен)
Карам колата от 6 месеца и това се случва за втори път. Като е на директна значително се увеличват вибрациите в купето, при превключване от D на N или от N на R се получава нещо като лек удар и колата "подскача" леко. При движение не превключва гладко, а има т.нар. удар, особено силно го усетих днес при превключване на последна предавка. След като я оставих за 2 часа всичко беше наред, превключваше изключително гладко. Интересно ми е на какво може да се дължи.
Маслото и филтъра са сменявани преди 20хил. км.

Пасат Б5.5 1.9 TDI, 101 кс. автомат проблем със скоростите ?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Пасат Б5.5 1.9 TDI, 101 кс. автомат проблем със скорости
Колега тези симптоми не са хубави. Проблема за тах може да са следните- спукано бетало, износено феродо на дисковете, изпускане на налягането от семеринги. Със задна скорост имаш ли тоя проблем? Лекуването на кутията няма да стане без сваляне. Трябва да я смъкнеш и човек занимаващ се с автоматици да я погледне. Не я карай така че ще я дочупиш. Ремонта не е евтин. Отиди до няколко сервиза за мнение. Ако се окаже буталце, феродо, смяна на работен комплект(всички семеринги) филтър, гарнитура, масло и труд приготви около 1000 лв. Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега. На задна няма никакъв проблем, единствено ми направи впечатление, че вчера когато се появи проблема, след като превключех на задна колата не потегляше веднага без газ, какво прави обикновено.
Между другото, днес като я карах нямаше никакви проблеми, превключваше изключително гладко.
Силно се надявам да е било нещо моментно :)
Между другото, днес като я карах нямаше никакви проблеми, превключваше изключително гладко.
Силно се надявам да е било нещо моментно :)
-
- Контакти:
Не е моментно. Щов веднъж се появи скоро ще зачести. Не тръгва а като подадеш газ имаш чувството че боксува след това следва удъра и със зор потегля тресейки. Тва е симптома на спукано бутало и опечено феродо. Като е студена колата може да не го прави изразено, но загрее ли маслото в кутията ще боксува. Ти спомена че си сменил маслото. Колко литра смени? Този типтроник побира 9 литра. Ааа направи диагностика на кутията. Става да проверите дали е записала грешка .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да ти кажа колко литра са сменини, баща ми я караше преди това и той го сменя. Не знам дали си се объркал, но не е типтроник а чист автомат- четири степенен. Ще направя диагностика и ще пиша дали е показала грешка. А за загряването на маслото не знам. Първия път като го направи беше преди 3 месеца, а после съм я карал доста и на градско, и на дълго и нямаше проблем. А и като вися в задръствания я изключвам от скорост, не знам дали е правилно?
-
- Контакти:
А значи твоятя кутия е ДСГ. Не е проблем и аз изключвам когато се застоя повече. Значи иди направи диагностика на кутиятя дали има грешка. Във всеки сервиз с ваг ком става за 10лв поне тук при нас е толкоз. Данеби да ти е малко маслото? Пробвай следното. Отиди някаде дето е стръмно така да се каже горник, голям трап. Изключи на неотрална изчакай 5 секунди, вклйчи и потегли да видиш ще има ли боксуване и удър. Ако има може да е малко маслото в кутията или при по натоварен режим да прави това защото е тръгнало феродото и то боксува и като зацепи изведнъж се получава удъра. Така не е желателно до се кара защото ще се разбие турбината вътре и ще ти изхвърли маслото.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
novatora написа:А значи твоятя кутия е ДСГ.
Колега,тук става въпрос за най-обикновена автоматична скоростна кутия.
Какъв Типтроник,какво DSG?
-
- Контакти:
Обикновения автомат е на същия принцип. Разликата с типтроника е че червяка така наречения мозък на кутиятя е опростен. Виждал сам всички кутии разглобени.