колеги, от два-три дни имам следния проблем: сутрин (на студено) колата пали на четвърт оборот (макс. 2 сек. стартер). всички следващи паления през деня при по-топъл двигател изискват задържане на стартера поне 5 секунди, в противен случай не искаме да запалим. колата е с 1.8 ABS с монтирано АГУ и емулатор, всеки път пали на бензин и първите 2 км. сутрин умишлено ги минавам на бензин.
есента сменях бобина (старата изгоря). проблеми с алтернатора и стартера нямам (и двете устройства са обслужени - сменени лагери, втулки, четки и т.н.). ако я паля на газ, пали нормално. къде според вас е проблема?
пасатора пак си пали както трябва
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
пасатора пак си пали както трябва
Последна промяна от joro_kem на Съб 10 мар 2007 21:30, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Много странно но и при мен прави така
Сутрин вигаги я паля на Бензин и след 1-2км превключвам на газ. След това я оставя и примерно след 5мин или 1 час няма значение качвам се и паля на газ.... но стартера върти и не мога да запаля... на 2-то въртене пали имате ли идея защо е така
АГУ-то е Lovato
П.с. двигателя е същия като на колегата joro_kem

П.с. двигателя е същия като на колегата joro_kem
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
От старост; датчика не се лъже - той подава лъжливи стойности на компютъра, т.е. датчика лъже компютъра; ако не е менте датчика, ще си подава каквито стойности трябва; АГУ-то няма нищо общо според мен (компютъра не управлява АГУ-то в общия случай - затова на газ няма проблеми с палене при такива температури).
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
А защо всички си мислите че е от прословутият датчик, ами ако не е ? Пробвахте ли да поизмерите стоиностите му при различни температури, и да видите кривата дали съвпада със оригиналната дето я препоръчват?
А друг начин според мен при които може да се локализира дали повредата е в датчика е известно време да се кара само на бензин. И тогава ще се види дали си пали нормално или АГУ-то я дави!
Ето при мен какво се оказа
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=35129
А друг начин според мен при които може да се локализира дали повредата е в датчика е известно време да се кара само на бензин. И тогава ще се види дали си пали нормално или АГУ-то я дави!
Ето при мен какво се оказа

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=35129
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
За мен колата се дави, тея датчици са железни. А дори и да са "згънали" то тя или въобще няма да пали, или ще пуши като луда или мотора няма да работи стабилно. Така ,че наи добре ще си проличи колегата до покара известно време само на бензин. Поне при мен беше така, но като обърнах само на бензин и колата топла , студена пали от четвърт, и все едно си и заложил барут в моноинжекцията

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
radotom написа:На първо четене: температурен датчик. Възможно е да показва по-висока от реалната температура и да не обогатява достатъчно сместа.
Мини довечера на срещата. Ще пробваме да го 'метнем' с резисторче тоя датчик, че да видим как ще запали
мерси, radotom! от много време се каня да дойда на някоя среща, обаче май само се каня... ша направа всичко възможно на една от следващите да се появя, а проблема си продължава, но точно сега нямам никакво време да се занимавам с него. мисля да се снабдя времемнно с работещ такъв датчик да го "поокарам" малко, та евентуално да се разбере дали е от него. благодаря на всички ви за мненията, ще пиша как съм решил проблема.