датчик за охлаждащата течност
датчик за охлаждащата течност
колеги моя пассат е Б3 с мотор 2Е и оригинален климатроник.на климатроника ми изписва код 2312-датчик за охлаждащата течност.Знае ли някои за друг датчик освен този с 4-те крачета сменям вече 5-ти и все ми дава тая грешка ?!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: датчик за охлаждащата течност
Темата е стара, но да допълня за архива
Тоя датчик седи на дебелия маркуч които отива в радиатора на парното (в купето влиза). С два пина е, зелен пръстен според каталога. Оригинален номер (благодарение на Люси
) 251 919 501 A . Тоя номер е същия като на датчика за таблото на моделите преди 91-ва се оказва, (когато са били във вариант разделени 2 датчика, а не 1 двоен с 4 жички). Т.е търси се темп. датчик за таблото на Б3 '90г - сигурно ще е към 15лв макс Тръктек от Еврото или от Аутодинамик
Номера даден в по-горното мнение е за някакъв датчик за обикновен климатик, и е съвсем различен от тоя дето се отнася грешката за него.
При мен също почнала да излиза тая грешка гледам, и са измерих датчика - дава безкрайност, а преди година и нещо като го мерих си менеше съпротивлението идентично с двойката пинове за таблото на четворния.
Ще се сменя тези дни явно.
Е да де, 2312 е кода на грешката в случая.
Поздрави.
Тоя датчик седи на дебелия маркуч които отива в радиатора на парното (в купето влиза). С два пина е, зелен пръстен според каталога. Оригинален номер (благодарение на Люси

Номера даден в по-горното мнение е за някакъв датчик за обикновен климатик, и е съвсем различен от тоя дето се отнася грешката за него.
При мен също почнала да излиза тая грешка гледам, и са измерих датчика - дава безкрайност, а преди година и нещо като го мерих си менеше съпротивлението идентично с двойката пинове за таблото на четворния.
Ще се сменя тези дни явно.
gr_kanev написа:Не съм много наясно, ама на климатроника не се ли изписват неговите грешки ?
Е да де, 2312 е кода на грешката в случая.
Поздрави.