Проблем с чистачки на PASSAT B5.5
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с чистачки на PASSAT B5.5
Привет колеги.Имам проблем с чистачки на PASSAT B5.5.Когато ги включа на интервал правят един оборот и спират.Може да мине 20мин и не правят следващият оборот.Като премина с малкото лостче към по-малък или по-голям интервал,прави пак един оборот и не помръдва след това.Иначе скоростите си работят перфектно.Моля ако някой е имал подобен проблем или има идея какво може да е ,нека да сподели.Благодаря предварително
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Проблем с чистачки на PASSAT B5.5
Ами - чистачките да не би да са автоматични, т.е. с датчик за дъжд (щото моите са така-ама с лостчето за увеличаване и намаляване- все още не съм могъл да разбера кое-какво значи - дали усилено - докрай- означава по-чисто стъкло от капки, или обратното - по дъждовно
)? -
Ако да (автоматични са чистачките) - опитай да почистиш зад огледалото пространството между стойката на огледалото и стъклото (*предното). Ако не - може би някой друг ще каже, но най-вероятно - да има проблем с ключето на настройващия лост...

Ако да (автоматични са чистачките) - опитай да почистиш зад огледалото пространството между стойката на огледалото и стъклото (*предното). Ако не - може би някой друг ще каже, но най-вероятно - да има проблем с ключето на настройващия лост...
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да добавя че моето предно стъкло е сменяно (но не в бг,колата така си дойде от Германия),дали има някакво значение??Датчици да е имало някакви??? или някаква настройка да се направи.Според мен и лостчето(ако не работи,няма да тръгват като го местя) и релето са си в ред.krraynov написа:ами - чистачките да не би да са автоматични, т.е с датчик за дъжд (щото моите са така-ама с лостчето за увеличаване и намаляване- все още не съм могъл да разбера кое-какво значи - дали усилено - докрай- оазначава по-чисто стъкло от капки, или обратното - по дъждовно)? -
- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема 100 на 100 ти е в датчика!
Я колегите да пояснят как може да се направи тая операция с почистването и доколко трудоемка е и има ли ефект въобще, че моя като цяло работи добре, но по някой път почва да чисти доста бързо и трие на сухо стъкло. Ако включа и изключа чистачките се оправя.
Относно малкото лостче (малкото копченце отгоре на лоста на чистачките) - като е в крайна лява позиция датчика е най-слабо чувствителен (тоест по-мокро стъкло), но така или иначе поне при мен разликата като че ли е минимална от използването на тези степени...
Я колегите да пояснят как може да се направи тая операция с почистването и доколко трудоемка е и има ли ефект въобще, че моя като цяло работи добре, но по някой път почва да чисти доста бързо и трие на сухо стъкло. Ако включа и изключа чистачките се оправя.
Относно малкото лостче (малкото копченце отгоре на лоста на чистачките) - като е в крайна лява позиция датчика е най-слабо чувствителен (тоест по-мокро стъкло), но така или иначе поне при мен разликата като че ли е минимална от използването на тези степени...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен проблема ти е от смененото стъкло и липсата на датчик.
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Не мисля,че проблема на колегата му е от смененото стъкло!И аз съм с датчик и също съм сменял стъклото!Но проблем до сега не са ми правили чистачките!А за почистване между стъклото и стойката на огледалото не знам дали може да стане!Стойката нали си е залепена за стъклото 

- krraynov
- Контакти:

А и при мен понякога тая система се шашка и почва на сухо стъкло да трият чистачките и като го върна лоста на нула и пак го включа се оправя. Също, ако е забравен във включено положение, при загасяне на двигателя - после при тръгване, трябва 'Reset' (лоста на нула и после пак в позиция за работа на чистачките), иначе системата не бачка (при мен е така поне).
Ако чистачките не преминават покрай участъка който е пред огледалото (този дето чистихме по-горе) възможно е да няма обратна връзка, смисъл че сензора си мисли че не е изчистено и затова продължава. Може да се наложи регулиране на чистачките от шлиците им в основата. Когато бях сменил (преди повече от година и нещо) чистачките с нови - сякаш всичко си бачкаше добре, сега тия чистачки нещо поостаряха и.. май трябва нови да си търся пак (около 58 лв бяха - BOSCH). Ако на някой му се занимава - може да се сменят само перата - макар че всички казват че не може..

И друго - чистачките са лява и дясна - знаете всички предполагам! Щото са различни по дължина

Успех!
- krraynov
- Контакти:
perfekt написа:Забравих да добавя че мойто предно стъкло е сменявано (но не в бг,колата така си дойде от германия),дали има някакво значение??Датчици да е имало някакви??? или някаква настройка да се направи.Според мен и лостчето(ако не работи,няма да тръгват като го местя) и релето са си в ред.krraynov написа:ами - чистачките да не би да са автоматични, т.е с датчик за дъжд (щото моите са така-ама с лостчето за увеличаване и намаляване- все още не съм могъл да разбера кое-какво значи - дали усилено - докрай- оазначава по-чисто стъкло от капки, или обратното - по дъждовно)? -
А относно стъклото - в НЕГО НЯМА ДАТЧИЦИ! Те са една оптична система и е разположена във въпросния участък който преминава покрай стъклото и държи огледалото!
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
krraynov написа:А относно стъклото - в НЕГО НЯМА ДАТЧИЦИ! Те са една оптична система и е разположена във въпросния участък който преминава покрай стъклото и държи огледалото!
За това да!Съгласен съм с колегата krraynov,че има разстояние в този участък и там спокойно може да се зачисти с парцалче!Но този участък не играе никаква роля за сензора за дъжд!През този участък минават само кабелчета,които са за сензора за дъжд и за сензора,който излиза на огледалото!А сензора за дъжд е там където съм отбелязал на снимката
Надявам се да се вижда добре!Ако се вгледаш по-добре в черната точка на стъклото ще го видиш

- krraynov
- Контакти:

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Чети тук относно драмите с чистачките на тия коли...
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
аз имам същия проблем... като пусна на някоя от степените прави един оборот и приключват. Отгоре като махна на люка капачето се виждат кабели, които май са отрязани. Стъклото ми е сменяно това лято и чак тогава ги забелязах тия кабелчета, даже тема пусках. На предишния прозорец нямах нищо, което да е било свързано с тия кабели... 

- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
Не знам, защо решихте, че огледалото е закрепено за тавана. То се лепи за предното стъкло, като в стойката за огледалото влиза така наречения сензор за дъжд. От него и от самото огледало тръгват едни кабели, които влизат над тапицерията на тавана и оттам нататък вече нямам представа. Кабелите са в нещо като "цилиндърче" от две части, което се разглобява.
Колкото до чистачката, има вариант да се е разместил самия сензор. Дай на контакт, премести лостчето за чистачките на първа степен и след като направи първия оборот излез отвън. Чукни леко с пръст потъмнената точка на стъклото и виж дали ще тръгнат чистачките. Ако искаш пробвай и с малко по-силно почукване. Ако не тръгне, вероятно сензорът не подава сигнал.
Колкото до чистачката, има вариант да се е разместил самия сензор. Дай на контакт, премести лостчето за чистачките на първа степен и след като направи първия оборот излез отвън. Чукни леко с пръст потъмнената точка на стъклото и виж дали ще тръгнат чистачките. Ако искаш пробвай и с малко по-силно почукване. Ако не тръгне, вероятно сензорът не подава сигнал.
- SvilenG19
- Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
- Двигател: AVF 131hp
- Контакти:
И аз имам същият проблем. Когато е на 1ва степен (автоматично от сензора) си работят. Допирам сензора отвън през стъклото и тръгват. Проблема идва когато преместя лоста още един път нагоре на което уж трябва да се регулира скоростта. Е да ама нито на най-бързо нито на най-бавно тръгват. Правят по един оборот и стига толкова. Вече на 3та степен (постоянно на мах скорост си работят без проблем). Дали няма роля и релето на чистачките тук.