Пассат В6 сигнализация за антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
Sherif94
Автомобил:
Двигател:

Пассат В6 сигнализация за антифриз

Мнениеот Sherif94 » Пет 01 ное 2019 11:16

Добър ден.
Имам Пасат 6 от 2007 г., който го взех преди около месец и сега имам следните два проблема:
1. Сигнализацията за антифриза ми свети винаги при първо палене на автомобила сутринта, първите два пети ми светеше, понеже нивото беше под минимума, но втория път като долях вече е почти на максимума и при студена мотор, но сутринта като я паля все още ми седи тази грешка, тоест ми светва лампичката за вода.
2. Сутринта, ако е по студено не иска да запали или ако се попадне в задръстване и без да искам я изгася не мога да я запаля веднаха. Това ми е случвало 2,3 пъти.

Благодаря.

Последна промяна от dobrin на Пет 01 ное 2019 14:32, променено общо 1 път.
Причина: Добави година на производство и вид на двигателя.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Сигнализация за антифриз Пассат В6

Мнениеот silent » Пет 01 ное 2019 13:42

1. При първо палене свети когато има антифриз но антифриза е замърсен с масло..
2. Информацията не е достатъчна.

Sherif94
Автомобил:
Двигател:

Re: Сигнализация за антифриз Пассат В6

Мнениеот Sherif94 » Пет 01 ное 2019 15:52

silent написа:1.

Относно първия отговор най-вероятно това се е случило, понеже след като я взех кола бях я вкарал в сервиз да ми сменят всички филтри, ролки, масло на мотора и скоростната кутия, водната помпа. И бях казал да ми сменят антифриза с нов, но явно майсторите не са били читави. Някакъв съвет как може да се реши този проблем или трябва да се смени целия антифриз на ново.
Относно втория ми въпрос, тази сутрин (01.11.19г.) понеже температурата беше 4 градуса и видях на таблото, че ми примигваше снежинката за ниска температура и опитах да я запаля без да я държа на контакт колата 2 или 3 пъти, но не запали. Не видях и никаква индикация, че нафтата се нагрява за да изчака, после от 4 опит запали, но при първите опити въобще нищо не се чуваше от кола никаква реакция нямаше. Какъв може да е проблема ?

Последна промяна от radotom на Пет 01 ное 2019 16:10, променено общо 1 път.
Причина: Моля, избягвайте ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Пассат В6 сигнализация за антифриз

Мнениеот silent » Пет 01 ное 2019 16:33

Смени антифриза и измий хубаво казанчето с обезмаслител.
По втора точка след като е дизел и си забелязал че не свети индикацията за подгрев то най вероятната прична да не пали в по-студено време е липсата на подгрев. Каква е причината.... от бушон през реле до какво ли не. Колегите които карат дизели да се включат ако имат подобен опит.

Потребителски аватар
MoHaX
Автомобил: Passat B6
Двигател: 2 TDI 140hp
Контакти:

Re: Пассат В6 сигнализация за антифриз

Мнениеот MoHaX » Сря 06 ное 2019 14:16

2. Възможно е EGR клапан , може да имаш и някоя изгоряла подгряваща свещ и в двата случея трябва да получиш идикация на таблото

Върни се в “Passat”