Съединител на Пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съединител на Пасат

Мнениеот Ivcho » Пет 29 юли 2005 15:49

Здравейте колеги от вчера станах притежател на още един Фолксваген освен Голфа. Купих Пасат 1993 година 1.8 моноинжекция АВС мотор Арива е модификацията. Та за проблема като покарах вчера и на няколко пъти педала на съединителя оставаше в най долно положение и не искаше да се върне. Разбрах че това чудо е с хидравличен съединител има ли си някой на идея какъв може да е проблема. Има и други забележки но това сега най ме тормози.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 29 юли 2005 16:17

Може да са нови гомичките на помпата и да задържат или да е отслабнала някоя пружина трябва да го разгледаш по обстойно.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Пет 29 юли 2005 16:19

помпата колега bishop

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 29 юли 2005 16:23

Ако стане мноо зле като изпуснеш капка масло от нея връща педала но това е само авариен вариан трябва да си я направиш както трябва. За да не те остави напълно.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Пет 29 юли 2005 16:54

при мен има FENOX на 40лв, оригиналната АТЕ е 136лв. Пробвал съм със смяна на гумички ефекта е :banghead:

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 29 юли 2005 17:43

Ми те може да са сменяни преди това и ефекта е ясен...

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пет 29 юли 2005 20:20

със смяна на гумички не става. трябва си нова помпа

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 30 юли 2005 9:03

Да и аз съм на това мнене но трядва да се огледа и частта която е към съединитела да не би там да е проблема.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 30 юли 2005 9:50

Още веднъж честито за придобивката. Сега ще видиш вече разликата между голфа и голямата кола :wink:
Пасата го видях в момента на покупката (с Ивчо се оказа че купуваме коли от едно и също място по едно и също време). Много добре изглеждаше машината.
Това с помпата са бели кахъри. Сменяй я и дано това да е единственото, което ще му купуваш (освен газ и масло ... и ароматизатори :lol: ) в близките 150-200к км.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 01 авг 2005 9:10

Мойта Арива е със същия проблем - педала остава долу и трябва да се вдигне "на ръка". Обаче ми гледаха помпите (оказа се, че са две) и са абсолютно на ред. За сега никой не знае от какво е. Ако имаш решение пиши - мноо ще съм благодарен. Но пак казвам - ПРИ МЕН ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПОМПИТЕ.

P.S. Забравих да кажа, че след 1000-2000 км. този дефект изчезва. Най-вероятно колата не е карана дълго време и клеясват разните му там джаджи. Като започнеш да я караш редовно, няма да имаш проблеми

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пон 01 авг 2005 21:19

И аз го имам същия проблем, само че вече не съм сигурен че е проблем в буквалния смисъл на думата. Карам Пасат'95 с 1.6 АЕК двигател. Като купих колата и я паркирах пред блока приятелите надойдоха и всеки гледа да седне зад волата. Мерак :) Та един излиза и вика: пич, нещо ти стана със съединителя, не иска да се връща. Гледам, педала стои на пода. Лошо ми стана! Навеждам се да го издърпам с очакването да е мек (викам си помпата е заминала). Но педала беше под напрежение и като го дръпнах по-силно отскочи в нормално положение. После го пробвах сам и наистина, при много силно натискане до пода (нещо което нормално не се прави) педалът остава там и трябва на ръка да го вдигнеш. Предполагам, че ходът на помпата е малко по-дълъг и буквално обръща ламелите на притискателния диск и те не се връщат в нормално положение. Може би и самият притискателен си плаче за смяна, но като не буксува и си бачка ОК що да го сменям? От тогава две години го карам и никакъв проблем. Така че карай и не му се бой

Потребителски аватар
ziperr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziperr » Сря 14 мар 2007 0:52

Не мисля че си със помпа ами по-скоро си с жило на твоя Passat и щото и аз съм със същия и имам същото изживяване и го постигнах след ровене в коша (понареждане на маркучи, жици и жилото де... смених му положението леко).. та си мисля да не е някоя нишка тръгнала... бе ше си покаже :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 14 мар 2007 7:20

ziperr написа:Не мисля че си със помпа ами по-скоро си с жило на твоя Passat и щото и аз съм със същия и имам същото изживяване и го постигнах след ровене в коша (понареждане на маркучи, жици и жилото де... смених му положението леко).. та си мисля да не е някоя нишка тръгнала... бе ше си покаже :)

Колега ясно е че си нов във форума но поглеждай поне откога са темите горе в ляво 08.2005г. а и още явно не си наясно с Пасатите 1.6 са със жило но не всички а по големите мотори са с помпа. Та така, добре дошъл и чети по внимателно за напред :wink:

Върни се в “Passat”