Пасат В3 Централно заключване?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пасат В3 Централно заключване?

Мнениеот WDW » Сря 27 окт 2004 14:52

Някой има ли идея къде са изведени по таблото контактите за вратите и аджаба на какъв принцип са ??? Къде и как трябва да се върже към алармата??

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Чет 28 окт 2004 13:52

На 21 бушон трябва да ти е осветлението на купето, часовника и централното. Така поне го дават по описание, но не съм го проверявал.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 28 окт 2004 22:54

Е какво ме топли мене тоя бушон ????? :roll: :roll:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 31 окт 2004 9:03

Колега,бутоните на вратите са свързани паралелно и подават маса.Най_лесно се прихваща проводника от вратата към алармата,като си свалиш капака за бушоните.Там долу в ляво има куплунг с 3 пина.На единия има постоянен +,другия има пост._,и третия ,който ти трябва има комутиран минус.Можеш лесно да го премериш.Успех. :D

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 02 ное 2004 12:05

pas1.8mi написа:Колега,бутоните на вратите са свързани паралелно и подават маса.Най_лесно се прихваща проводника от вратата към алармата,като си свалиш капака за бушоните.Там долу в ляво има куплунг с 3 пина.На единия има постоянен +,другия има пост._,и третия ,който ти трябва има комутиран минус.Можеш лесно да го премериш.Успех. :D

Говорим за бутоните които са за осветлението нали ???
Мен ме интересуват тези ,които са за централното !!
Снимки можеш ли да постнеш ???

Той Васето ми показа на срещата , ма трябва да махам корите на вратите , ама хич не ми се прави тая операция !!!!! :cry:

Потребителски аватар
pas1.8mi

За централното

Мнениеот pas1.8mi » Сря 03 ное 2004 13:56

Виж сега,колега.Първо намираш снопа кабели,които излизат от шофьорската врата/в купето до бушоните в ляво/.Там ще намериш черен/червен,черен/бял и червен/жълт проводници.Първият е управляващия плюс.Другите два са откл. и закл.Проверява се опитно кой кой е,като подадеш управляващия + ту към единия,ту към другия проводник.Преди да направиш това за да провериш дали е точно всичко правиш следното=взимаш волтметър и мериш спрямо маса дали при заключване ще се появи +12в на на единия от проводниците,а при откл. на другия проводник,това чрез ключ в патрона на вратата.Релетата на алармата трябва да са вързани за центрелно с компресор. :!: Това е.Дано ти е от полза.Успех. :D

Потребителски аватар
pas1.8mi

За централното

Мнениеот pas1.8mi » Сря 03 ное 2004 13:57

Виж сега,колега.Първо намираш снопа кабели,които излизат от шофьорската врата/в купето до бушоните в ляво/.Там ще намериш черен/червен,черен/бял и червен/жълт проводници.Първият е управляващия плюс.Другите два са откл. и закл.Проверява се опитно кой кой е,като подадеш управляващия + ту към единия,ту към другия проводник.Преди да направиш това за да провериш дали е точно всичко правиш следното=взимаш волтметър и мериш спрямо маса дали при заключване ще се появи +12в на на единия от проводниците,а при откл. на другия проводник,това чрез ключ в патрона на вратата.Релетата на алармата трябва да са вързани за центрелно с компресор. :!: Това е.Дано ти е от полза.Успех. :D

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 04 ное 2004 1:39

Благодаря !!!
Ще проуча нещата и ще пусна инфо тук до къде съм стигнал !!!!
Ма пусти тоз моя мързел .....

apekov
Автомобил: VW Passat B 5
Двигател: AMX 2004 4Moution

Re: За централното

Мнениеот apekov » Сря 20 ное 2013 11:51

pas1.8mi написа:Виж сега,колега.Първо намираш снопа кабели,които излизат от шофьорската врата/в купето до бушоните в ляво/.Там ще намериш черен/червен,черен/бял и червен/жълт проводници.Първият е управляващия плюс.Другите два са откл. и закл.Проверява се опитно кой кой е,като подадеш управляващия + ту към единия,ту към другия проводник.Преди да направиш това за да провериш дали е точно всичко правиш следното=взимаш волтметър и мериш спрямо маса дали при заключване ще се появи +12в на на единия от проводниците,а при откл. на другия проводник,това чрез ключ в патрона на вратата.Релетата на алармата трябва да са вързани за центрелно с компресор. :!: Това е.Дано ти е от полза.Успех. :D

Здравей колега за да не пускам нова тема нека се възползвам от темата на колегата. Може ли да ми пратиш снимка с тези букси. Под таблото с предпазителите открих една купчина с куплунзи и установих, че нямам куплунг на колоната на вратата - шофьорската а кабелния сноп от вратата идва в една букса - куплунг, а два шарени кабела от снопа отиват към друга букса предполагам за за говорителя във вратата защото на буксата на касетофона видях същите кабели. Колата е тази от профила ми Пасат Б5 АДР 1.8 125 коня 97г.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Re: Централно заключване?

Мнениеот pas1.8mi » Сря 20 ное 2013 17:50

В темата сме коментирали Пасат Б3! При Б5 няма нищо общо! Ако те интересува проводника за отворени врати,то той е кафяв с бяла лента.Намира се в краката на шоф. от ляво.Буксата май беше синя,и не беше изцяло пълна с проводници.За закл. и откл. ще трябва да прекараш два проводника до комфорт модула в шоф.врата!

П.П А темата е от :scare3

apekov

Re: Централно заключване?

Мнениеот apekov » Чет 21 ное 2013 22:51

Абе лошо няма, че е стара темата, аз пасата го имам от една седмица и съм го разкостил на части. Комфорт модула плуваше във вода под кечето и като го изключих централното и ел стъклата ми пак си действаха :eek само дето ми изгаснаха плафоните и багажника ми не се заключва без него. Повода да го ръчкам е утечка от 450мА, която изчезва като махна предпазител 14. вътре в тоя модул освен че има една купчина електронни елементи има и едно голо реле като тези за фаровете, та точно то остава задействано и смуче ток. забелязах че се задейства като ми светне плафоните в купето или като отворя капачето на сенника, нали там има две лампи за гримиране. Това че се задейства добре и лампите светят но защо после не отпуска, а лампите след около 30 секунди изгасват с някакво закъснение. ей това ми е един от проблемите на колата който много ме дразни и за това почти съм я разглобил цялата от пред. :bowdown :banghead :bowdown

Потребителски аватар
pas1.8mi

Re: Пасат В3 Централно заключване?

Мнениеот pas1.8mi » Пет 22 ное 2013 9:26

След заключване,релето разпада ли? Мисля,че комфорта гаси лампите с две релета:едно по + и едно по минус!Едно е с таймер на около 20сек,а другото на около минути!

apekov

Re: Пасат В3 Централно заключване?

Мнениеот apekov » Пет 22 ное 2013 18:44

Оправих се с утечката, изчезна след като махнах буксата на багажника която подава сигнал за отключено и заключено. Много пръст имаше там и явно някой контакт блокира.

Върни се в “Passat”