Здравейте,
От едно известно време забелязах, че колата превключва малко трудно от 1ва на 2ра. Почти винаги като превключвам на 2ра, освобождава нормално от 1ва и после се получава лек "удар" в лоста в следствие на който трябва да приложа доста по-голямо усилие и да вкарам на 2ра. Превключването ми от 2ра на 1ва е почти невъзможно ако не съм спрял. За да го осъществя в движение трябва да приложа много сериозно усилие, а не ми се рискува. Другите предавки нямат никакъв проблем. Преминават си съвсем спокойнo една към друга - нагоре, надолу. Никакви грижи, но 1ва и 2ра са ми голям проблем.
Преди 2 месеца реших да пробвам да сменя маслото, като начало, за да видя какъв ще бъде резултатът. Ходих до дилъра и си купих оригинално VW/Audi/Skoda/Seat. Не ми казаха какъв е вискозитета, но пише номер на продукта - G 052 911 A2. Само това ми е известно. За голямо съжаление, платих близо 150лв, а подобрение - НИКАКВО. Чудя се какъв може да е проблемът. Задължително ли е да бъдат синхронизатори? Някой друг попадал ли е в същия филм?
Става въпрос за колата от профила ми. B5.5 1.8Т.
Трудно преевключване 1-2 и обратно B5.5 1.8Т
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Трудно преевключване 1-2 и обратно
rumenski написа:Задължително ли е да бъдат синхронизатори?
Има минимална вероятност да е от помпа или лагерпомпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трудно преевключване 1-2 и обратно
viewtopic.php?f=6&t=320795 Виж тука колегата е с подобен проблем.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Re: Трудно преевключване 1-2 и обратно B5.5 1.8Т
Благодаря колеги. Изчетох темата, ама изглежда, че на никой не му се дават пари за качествен ремонт и всеки предпочита с дура-люб. Аз пък хич не обичам тоя тип "кърпене" на каквото и да е. Та въпросът ми, след като с часове си търсих из нета, е къде мога да си намеря части за скорости - оригинални, или поне чисто нови? Изобщо продават ли се онлайн или само по сервизи? И тези сервизи от къде се снабдяват? искам да си купя синхронизаотори за всичките предавки и ще си ги сменя сам. Само кажете от къде мога да си намеря части.