От скоро имам Б5 и искам да му монтирам аларама.
Имам горчив опит с алармите на БСМ и за това си свалих алармата от старата кола. Алармата е MICRO с изнесен шок сензор, имобилайзер, контрол за палене и други подобни екстри, които не възнамерявам да ползвам. Много съм доволен от тази аларама, притежавам я повече от 6-7г, като преди 2 години изкормих втората-поредна на БСМ и си я монтирах сам на стария Б3. До сега никакви проблеми с нея.
Ходих в два сервиза за аларми и ми отказаха монтаж на стара аларма, защото работели само с БСМ и монтирали само нови.
Това е причината поради, която се хванах свалих кората и се оказа, че без питане ще ми е трудно да я монтирам.
Искам да отключвам с дистанционното на алрамта централното. Свалих кората с идеята да открия 3 кабелчета влизащи в бравата, както на Б3-то. Едното да е (+) или (-) и при затваряне на веригата с някое от дригите две да заключва или отключва.
Да ама не там влизат почти 10 кабела и реших да не правя опити, че може да баталисам комфорт модула. Реших да проследя какво се случва с мултиметър за да идентифицирам кабелите, но за съжаление нямам ключ/бит с който да развия болтовете на бравата.
За това направих две снимки с надеждата някой да каже и да си свържа аларамата директно на снопа показан на снимките.
Предварително Благодаря.