Пассат Б3 1.8 моно пушене

Техническа и сервизна информация за Passat
ELmoB3
Автомобил:
Двигател:

Пассат Б3 1.8 моно пушене

Мнениеот ELmoB3 » Нед 17 авг 2014 18:50

Здравейте колеги. Имам проблем с Пассат Б3-ка 1.8mi. Проблемът е следният: Колата прави налягане в охладителната система и пуши от станата на купето (не съм сигурен дали е от изпускателния колектор (до колкото знам там има една гарнитура дето е между главата и самият него) или просто той е пробит, понеже пуши отдолу и не мога да видя). Но се чудя дали е възможно двата проблема да са свързани, например дали е възможно главата да е крива и да вкарва обработени газове в охладителната система съответно и да пуши. Иначе губи обороти на бензин а на газ държи високи, ако това ще ви е от полза (но мисля че това се дължи на факта че днес за запалих за пръв път от месец и половина). Благодаря предварително, поздрави.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Пассат Б3 пушене

Мнениеот phantom_ » Нед 17 авг 2014 19:07

Щом казваш че надува, е напълно възможно да е гарнитура/крива глава :th_up

ELmoB3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELmoB3 » Нед 17 авг 2014 19:41

Не съм сигурен че надува ама в момента в който запаля изфорсирам 3-4 пъти и горната тръба към радиатора вече е твърда..

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 18 авг 2014 8:06

Отвори капачката на разширителния съд и виж дали върти водата през тънкото маркуче, да не се е затиснало. Ако надува ще изхвърля водата през съда.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 18 авг 2014 8:37

Може да пуши от много места. От спукан колектор- На АБС мотора колектора е фабрично засукани на ебем кише и на 99 % от тях след години се пукат-колко и как е божа работа. Може да е отгарнитурата на колектора. От уплътнението на лешата или от пробита търба след лещата , може от самата леща. За надуването. Охладителната уредба работи под налягане. нормално е да са твърди, колко обаче е въпрос на субективан преценка и няма как да ти се каже от тук. Според мен обаче не нормално да се втвърдяват от няколко изфорсирания.

ELmoB3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELmoB3 » Пон 18 авг 2014 9:07

Аз още преди да почне да прави проблеми я закарах за смяна на изпарителя и газаджията ми каза че ще си имам проблеми и че са много твърди тръбите, по принцип и аз мислех че трябва да са твърди до някаква степен. Всичко тръгна от както си залепих блока, който беше пукнат и каран така поне 13 години..

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 18 авг 2014 17:05

Ако не ти чезне водата и през ауспуха не пуши бяло не виждам какъв е проблема да си караш.Вече ако почне да губи антифриз или да го изхвърли е друга бира. :Mr Green Fun

Ако ти е спукан изпускателния колектор, ще се чува как боботи неприятно от там.

Върни се в “Passat”