Пассат Б3 1.8 моно пушене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пассат Б3 1.8 моно пушене
Здравейте колеги. Имам проблем с Пассат Б3-ка 1.8mi. Проблемът е следният: Колата прави налягане в охладителната система и пуши от станата на купето (не съм сигурен дали е от изпускателния колектор (до колкото знам там има една гарнитура дето е между главата и самият него) или просто той е пробит, понеже пуши отдолу и не мога да видя). Но се чудя дали е възможно двата проблема да са свързани, например дали е възможно главата да е крива и да вкарва обработени газове в охладителната система съответно и да пуши. Иначе губи обороти на бензин а на газ държи високи, ако това ще ви е от полза (но мисля че това се дължи на факта че днес за запалих за пръв път от месец и половина). Благодаря предварително, поздрави.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Пассат Б3 пушене
Щом казваш че надува, е напълно възможно да е гарнитура/крива глава 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сигурен че надува ама в момента в който запаля изфорсирам 3-4 пъти и горната тръба към радиатора вече е твърда..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Отвори капачката на разширителния съд и виж дали върти водата през тънкото маркуче, да не се е затиснало. Ако надува ще изхвърля водата през съда.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Може да пуши от много места. От спукан колектор- На АБС мотора колектора е фабрично засукани на ебем кише и на 99 % от тях след години се пукат-колко и как е божа работа. Може да е отгарнитурата на колектора. От уплътнението на лешата или от пробита търба след лещата , може от самата леща. За надуването. Охладителната уредба работи под налягане. нормално е да са твърди, колко обаче е въпрос на субективан преценка и няма как да ти се каже от тук. Според мен обаче не нормално да се втвърдяват от няколко изфорсирания.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз още преди да почне да прави проблеми я закарах за смяна на изпарителя и газаджията ми каза че ще си имам проблеми и че са много твърди тръбите, по принцип и аз мислех че трябва да са твърди до някаква степен. Всичко тръгна от както си залепих блока, който беше пукнат и каран така поне 13 години..
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ако не ти чезне водата и през ауспуха не пуши бяло не виждам какъв е проблема да си караш.Вече ако почне да губи антифриз или да го изхвърли е друга бира.
Ако ти е спукан изпускателния колектор, ще се чува как боботи неприятно от там.

Ако ти е спукан изпускателния колектор, ще се чува как боботи неприятно от там.