Понеже в друга тема свързана с антената на Б5 бях прочел от колега, че е успял да свали антената без да сваля тавана на колата и да разпилява половината интериор, като просто е срязал по някакъв начин тавана и е сложил тапа за дръжка от опел - Въпросът ми е следния :
- Някой рязал ли е таван без да го сваля за да поставя например допълнителен плафон? Тук идеята ми е да скрия евентуално направената дупка в тавана чрез която да стигна до проклетата шайба за сваляне на антената.
- Ако да - има ли вероятност да започне да се разлепя тавана от това място?
- Ако не - знае ли някой добър майстор в Търново или около града, който е достатъчно внимателен за да извърши процедурата и за разумни пари разбира се.
Пропуснах да уточня, че пасата е купе и е проверено, че проблемът е на покрива, а не е в захранването на антената.
Приемам всякакви идеи, че като гледам и уплътнението около антената е ужасно прегоряло и вече се разпада а ме е страх да не наводни от там колата.
Passat Б5 1998г. -Рязане на таван заради антена
- marzykov
- Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
- Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г
Passat Б5 1998г. -Рязане на таван заради антена
Последна промяна от marzykov на Нед 24 ное 2013 9:23, променено общо 2 пъти.
Re: Рязане на таван заради антена
Колега, ще обясниш ли как провери и разбра, че проблема е "на покрива, а не в захранването на антената" и какво точно имаш впредвид пишейки това, моля дай повече инфо?
Предполагам, че антенните системи на комби и купе са еднакви - не претендирам да съм прав разбира се.
Прегорялото уплътнение се продава като отделна каталожна част и би трябвало да може да си го поръчаш при всеки официален дилър на марката. Преди време някъде в чужди сайтова го видях това, но не съм го проверявал тук дали има и може - би трябвало.
Предполагам, че антенните системи на комби и купе са еднакви - не претендирам да съм прав разбира се.
Прегорялото уплътнение се продава като отделна каталожна част и би трябвало да може да си го поръчаш при всеки официален дилър на марката. Преди време някъде в чужди сайтова го видях това, но не съм го проверявал тук дали има и може - би трябвало.
- marzykov
Re: Рязане на таван заради антена
Фантомното захранване си работи - при откачане на въпросното губя всякакво радио, при поставяне на друг плеър - ситуацията е същата просто шуми и това е .
А за да отвиеш основата на покрива за да смениш антената или уплътнението - немеца е сложил шайбата от към купето, тоест трябва да свалиш тавана а заедно с него и половината кола. Ако беше комби - варианта да се посмъкне леко кората отзад го гледах вече.
А за да отвиеш основата на покрива за да смениш антената или уплътнението - немеца е сложил шайбата от към купето, тоест трябва да свалиш тавана а заедно с него и половината кола. Ако беше комби - варианта да се посмъкне леко кората отзад го гледах вече.
- einfoodeinz
- Автомобил: Passat B5 Variant 1.9TDI
- Двигател: AHU 1998
- Контакти:
Re: Passat Б5 1998г. -Рязане на таван заради антена
тоя номер съм го играл на моя B5 Variant. Твоя Passat обаче е седан? Ако и ти си с комби, ще помогна - няма проблеми
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Аз на моя Пасат комби му слагах фантомно захранване и така и не тръгна да хваща станции освен хоризонт.
Вчера в дъжда гледам тавана мокър, свалих антената и направо алуминия се беше разпаднал и течеше и отидох взех една пазарска антена, сложих я и срязах двата кабела и ги омотах един за друг и о чудо
вече имам радио 
Вчера в дъжда гледам тавана мокър, свалих антената и направо алуминия се беше разпаднал и течеше и отидох взех една пазарска антена, сложих я и срязах двата кабела и ги омотах един за друг и о чудо

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Не съм се заглеждал на седаните дали има лампа за осветление отзад,но при комбито махаш плафона в багажника и се вижда стойката за антената с кабелите..
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Това е номера на уплътнението на антената,която е 12,60лв. и върви с гайката .- http://pavel1828.snimka.bg/automobiles/antena.791320
Тук е доста по евтина- http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-Radio-FM-Booster-Antenna-for-BMW-323-325-Toyota-VW-Volkswagen-/331020339919?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4d12598acf&vxp=mtr
Тук е доста по евтина- http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-Radio-FM-Booster-Antenna-for-BMW-323-325-Toyota-VW-Volkswagen-/331020339919?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4d12598acf&vxp=mtr
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз не бих рязал тапиценрията на тавана. Ако имаш желание и закрито място, за да работиш можеш да си го направиш сам и сигурно ще останеш доволен, че си се справил без да ходиш непременно при майстор.
Имаме си точно такава тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=358281&hilit=%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%915
Имаме си точно такава тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=358281&hilit=%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%915
- marzykov
Благодаря колеги, просто ми е притеснено за евентуален теч, а и ме дразни когато нещо по колата не работи като хората. А към колегата Dpop - точно от тази тема видях колегата, който си е мацнал на тавана капачка от опел. За съжаление нямам плафон под антената и за това питах дали да не резна тавана и на мястото на среза да сложа плафон.