Passat B5.5 - Слаби фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
vvchr
Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
Двигател: AVF 2002

Passat B5.5 - Слаби фарове

Мнениеот vvchr » Чет 22 май 2014 0:33

Здравейте, колеги,
от половин година съм горд собственик на B5.5 и до тук всичко е по мед и масло, с изключение на 2-3 неща, от които единственото значимо са фаровете.
Светлината е много слаба и на доста късо разстояние - при положение че са в най-висока позиция - 0 - шанса да заслепя някой или да карам в дъжд с повече от 90 по магистралата е на същата позиция .....
Посъветваха ме да отида да ги полират и ефекта беше минимален.
Изчетох повечето от темите за ксенон, но не съм убеден че искам да слагам - ГТП проблеми и заслепяване..?
Четох и за Phillips крушки X-treme Vision H7 (+100% светлина..) - но тъй като не знам дали ще има разлика, не ми се дават 100лв за проба/грешка.

Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем, и какво би помогнало в случая?

Фаровете до колкото знам са ОЕМ Hella, но крушките не знам какви са.

Също бих се радвал да ме посъветвате, къде да я закарам в София за такъв проблем.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Passat B5.5 - Слаби фарове

Мнениеот phantom_ » Чет 22 май 2014 6:08

Отиди някъде дa ти регулирaт фaровете..тaм ти е проблемa!

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Чет 22 май 2014 8:56

Отиди да регулираш фаровете и смени крушките с нови hella от евтиния вариант за да видиш дали има разлика. С времето крушката намаля капацитета си на излъчената осветеност. Ако няма никакъв ефект явно са ти прегоряли лупите. Отвътре имат хромирано покритие което с времето и постоянното каране на фарове в жегите прегаря и не отразява снопа добре. Замерете и волтажа на самите фарове данеби да имаш спад и на волтаж. Ксенон на б-5.5 е малко смотана работа защото е с гуменитети маншони отзад и като пробиеш за крушката после влиза влага и прах. Не става така добре както при пластмасов капак. Аз бях с ксенон от предния собственик но го махнах. Взех нови маншони и сложих крушки philips blu vision и ефекта е хубав свети доволно силно и бяло. Почти като заводски ксенон.

Последна промяна от novatora на Чет 22 май 2014 9:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Чет 22 май 2014 8:59

Това с влагата във фаровете е относително.
Иначе провери си рефлекторите и лупите, да не са изгорели.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Чет 22 май 2014 11:18

Точно! Рефлеткорите на лупите често прегарят. Провери и да не са прашни или изпотени лупите отвътре.
За ксенона , ако се постави съвестно , няма проблем че е с гумена капачка :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 26 май 2014 13:36

novatora написа:... Ксенон на б-5.5 е малко смотана работа защото е с гуменитети маншони отзад и като пробиеш за крушката после влиза влага и прах...

На моята кола ксенона е сложен без да се пробиват гумените маншони. Така че начин винаги има, стига да знаеш как и да не те мързи.

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 26 май 2014 16:12

Колега как става това упражнение без да пробиваш че ксенона си го пазя. Просто предния собственик го беше сложил много немърливо и влизаше вода и аз се ядосах и го махнах. Копувах и нови маншони които е не са евтини. Ако ти се обяснява сподели как става за да нямам проблеми с влагата

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 26 май 2014 20:57

Най-лесният начин е кабела, който излиза от крушката на ксенона да се изкара в долната част на отвора, на който се слага маншона (някъде тук ориентировъчно)
022118885-new.jpg

след това просто си слагаш маншона, а кабела се подвива по профила на пластмасата на фара. Въпреки че на пръв поглед остава фуга, няма ниаккъв проблем с влага във фара, явно уплътнява достатаъчно. Вече почти 3 години съм така, нямам никакъв проблем. Освен това във всеки момент може да се махне ксенона и фара си остава в оригиналният вид.
Обяснението е малко мътно, ама толкова си мога :redface

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Вто 27 май 2014 8:10

Аз бях пробвал така но като видях фугата и се отказах. Но щом не влиза влага може и да пробвам. Все пак ксенона който го е сложил предишния собственик е хубав(philips) 3200.

Върни се в “Passat”