Passat B5.5 AVF парното духа хладно
- SvilenG19
- Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
- Двигател: AVF 131hp
- Контакти:
Passat B5.5 AVF парното духа хладно
Проблема е че колата загрява на 90 и не мърда. С нов термостат съм и няма грешка, но колкото и да карам парното духа леко топло , когато го усиля докрай започва хладно на най-високата температура. Интересното е , че пускам климатроника и няма никаква промяна.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: Passat B5.5 AVF парното духа хладно
Пробвал ли си да направиш самодиагностика на климатроника.Да не би да изкара някоя грешка.Някоя клапа да е заседнала....Щом колата загрява нормално,а няма топло,да не би радиаторчето да ти е запушено?Изчакай колегата zfa да пусне някое мнение.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Двата маркуча, които влизат в парното, еднакво горещи ли са? Ако да, най-вероятно е запушено радиаторчето, както е писал колегата в горния пост.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Направи му самодиагностика,най вероятно клапата нещо е заяла,да се запуши радиатора е ъпсурд на тея мотори.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега проблема ти не е за диагностика. Аз съм със същия пасат и беше същото положение. Запушен ти е радиаторчето в купето. През него не циркулира антифриза и не отдава топлина. С промивки нищо няма да направиш. Смени го с нов. Варират от 45 до 70 лева. Ремонта е трудоемък. Сваля се цялото табло. Аз направих тази манипулация и парното е африка сега. Успех
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
novatora написа:Колега проблема ти не е за диагностика. Аз съм със същия пасат и беше същото положение. Запушен ти е радиаторчето в купето. През него не циркулира антифриза и не отдава топлина. С промивки нищо няма да направиш. Смени го с нов. Варират от 45 до 70 лева. Ремонта е трудоемък. Сваля се цялото табло. Аз направих тази манипулация и парното е африка сега. Успех
Имаме познал верния отговор :)
Не е зле да се пусне една диагностика и да се види дали няма някакъв проблем с клапата за топло-студено,ама ме съмнява.
След това може да се пробва все пак с промивка...ако стане и има подобрение, добре дошло, ако ли не - таблото долу и смяна на радиатора.Имай предвид, че трябва да се изпразни климатика,за да може да се смени радиаторчето т.е. няма да стане в домашни условия (освен ако не изпуснеш фреона в атмосферата,ама едно зареждане не е малко пари).
при мвн пък проблема е малко по-различен но най-точната тема е тази. При мен духа африкански вятър от всякъде с изключение на краката, там си духа топло, но не горещо. Дори да пусна само в краката да духа пак става топло в колата, но разликата в температурата на въздуха от горните духалки на таблото и тези в краката е осезаема. Какво може да причинява тази аномалия ?
-
- Контакти:
Сигурно ти е блокирала някоя от клапите. Не затваря или по точно отваря дОбре. Те имат дунапрен по края но с времето пада и стават фалове. Друго за което се сещам е да направиш един тест на климатроника. Натисни едновременно копчето което варти въздуха в купето и копчето еконт и задръж за няколко секунди. Колата трябва да е на контакт без да е запалена. Ще ти изпише ако има грешка нещо
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако има грешка за температурната клапа (единствената,от която може да става такъв проблем), на климатроника мигат всички символи за 30 секунди при подаване на "контакт" и след запалване на колата...ако имаше проблем с нея, щеше да е така, защото тя е от важните грешки и има индикация за проблема.
По повод дунапрена - тя трябва да е много отворена, за да е от това, което на този модел Пасат няма как да стане (дунапрена е 4-5мм а 5мм отвор въобще не му влияе). Варианта за проблем с клапата го описах по-горе - механичен проблем или в мотора или в механиката до клапата - това вече трябва да се види като се разглоби колата - за механичен проблем няма да излезе нищо при диагностиката.

По повод дунапрена - тя трябва да е много отворена, за да е от това, което на този модел Пасат няма как да стане (дунапрена е 4-5мм а 5мм отвор въобще не му влияе). Варианта за проблем с клапата го описах по-горе - механичен проблем или в мотора или в механиката до клапата - това вече трябва да се види като се разглоби колата - за механичен проблем няма да излезе нищо при диагностиката.

-
- Контакти:
Вариант е да рискува. Смъква таблото и вижда каде е проблема. Манипулацията е тежка и ако имаш 100 лв излишни ,по добре ги дай на майстор който в рамките на 1 ден ще ти реши проблема. Иначе таблото на б 5.5 кофти работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не пробваш да откачиш маркучите за радиатора на парното и с продухване ще разбереш дали е запушено