Passat B5.5 AVF парното духа хладно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SvilenG19
Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
Двигател: AVF 131hp
Контакти:

Passat B5.5 AVF парното духа хладно

Мнениеот SvilenG19 » Чет 05 дек 2013 2:34

Проблема е че колата загрява на 90 и не мърда. С нов термостат съм и няма грешка, но колкото и да карам парното духа леко топло , когато го усиля докрай започва хладно на най-високата температура. Интересното е , че пускам климатроника и няма никаква промяна.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Re: Passat B5.5 AVF парното духа хладно

Мнениеот DimitarBT » Чет 05 дек 2013 6:42

Пробвал ли си да направиш самодиагностика на климатроника.Да не би да изкара някоя грешка.Някоя клапа да е заседнала....Щом колата загрява нормално,а няма топло,да не би радиаторчето да ти е запушено?Изчакай колегата zfa да пусне някое мнение.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 05 дек 2013 8:38

Двата маркуча, които влизат в парното, еднакво горещи ли са? Ако да, най-вероятно е запушено радиаторчето, както е писал колегата в горния пост.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 05 дек 2013 8:42

Направи му самодиагностика,най вероятно клапата нещо е заяла,да се запуши радиатора е ъпсурд на тея мотори.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 06 дек 2013 14:45

Колега проблема ти не е за диагностика. Аз съм със същия пасат и беше същото положение. Запушен ти е радиаторчето в купето. През него не циркулира антифриза и не отдава топлина. С промивки нищо няма да направиш. Смени го с нов. Варират от 45 до 70 лева. Ремонта е трудоемък. Сваля се цялото табло. Аз направих тази манипулация и парното е африка сега. Успех

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 06 дек 2013 15:26

novatora написа:Колега проблема ти не е за диагностика. Аз съм със същия пасат и беше същото положение. Запушен ти е радиаторчето в купето. През него не циркулира антифриза и не отдава топлина. С промивки нищо няма да направиш. Смени го с нов. Варират от 45 до 70 лева. Ремонта е трудоемък. Сваля се цялото табло. Аз направих тази манипулация и парното е африка сега. Успех

Имаме познал верния отговор :)
Не е зле да се пусне една диагностика и да се види дали няма някакъв проблем с клапата за топло-студено,ама ме съмнява.
След това може да се пробва все пак с промивка...ако стане и има подобрение, добре дошло, ако ли не - таблото долу и смяна на радиатора.Имай предвид, че трябва да се изпразни климатика,за да може да се смени радиаторчето т.е. няма да стане в домашни условия (освен ако не изпуснеш фреона в атмосферата,ама едно зареждане не е малко пари).

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 06 дек 2013 16:13

при мвн пък проблема е малко по-различен но най-точната тема е тази. При мен духа африкански вятър от всякъде с изключение на краката, там си духа топло, но не горещо. Дори да пусна само в краката да духа пак става топло в колата, но разликата в температурата на въздуха от горните духалки на таблото и тези в краката е осезаема. Какво може да причинява тази аномалия ?

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Съб 07 дек 2013 15:05

Сигурно ти е блокирала някоя от клапите. Не затваря или по точно отваря дОбре. Те имат дунапрен по края но с времето пада и стават фалове. Друго за което се сещам е да направиш един тест на климатроника. Натисни едновременно копчето което варти въздуха в купето и копчето еконт и задръж за няколко секунди. Колата трябва да е на контакт без да е запалена. Ще ти изпише ако има грешка нещо

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 07 дек 2013 17:15

Ако има грешка за температурната клапа (единствената,от която може да става такъв проблем), на климатроника мигат всички символи за 30 секунди при подаване на "контакт" и след запалване на колата...ако имаше проблем с нея, щеше да е така, защото тя е от важните грешки и има индикация за проблема.
По повод дунапрена - тя трябва да е много отворена, за да е от това, което на този модел Пасат няма как да стане (дунапрена е 4-5мм а 5мм отвор въобще не му влияе). Варианта за проблем с клапата го описах по-горе - механичен проблем или в мотора или в механиката до клапата - това вече трябва да се види като се разглоби колата - за механичен проблем няма да излезе нищо при диагностиката.
:beer

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 09 дек 2013 9:40

Вариант е да рискува. Смъква таблото и вижда каде е проблема. Манипулацията е тежка и ако имаш 100 лв излишни ,по добре ги дай на майстор който в рамките на 1 ден ще ти реши проблема. Иначе таблото на б 5.5 кофти работа.

novak987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novak987 » Вто 10 дек 2013 17:47

Защо не пробваш да откачиш маркучите за радиатора на парното и с продухване ще разбереш дали е запушено

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 10 дек 2013 22:28

Върни се в “Passat”