Проблем с пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Xxeon
Автомобил:
Двигател: AHU

Проблем с пасат Б3

Мнениеот Xxeon » Нед 08 дек 2013 19:42

Здравейте!Нов съм в форума и не знам дали е тук правилното място на темата,ако не е се извинявам.
Та лятото бензиновата помпа отказа и от тогава го карам на газ,но преди месец от както започна да застудява реших до като не е късно да видя какъв е проблема,отворих резервоара извадих буренцето и место помпата в него намерих маркуч голям колкото тампон(то си беше нещо такова де)та той се беше разложил.Свалих външната помпа и си сложих вътрешна помпа от форд мондео.Сглобихме всичко ОК запали и нямаше никакви проблеми,освен че като загрее и преди да загрее на обороти си работи обаче забива муцуна и трябва да го настъпя та да тръгне,мисля че това е от моно инжекцията,но и така можех да си карам.След около седмица колата не искаше да пали на бензин,отворих резервоара и маркучите се бяха разложили,сложих маслоустойчиви маркучи оправих всичко и запали,но пак същия проблем като загрее забие муцуната и трябва да му подам газ.След около седмица отново помпата отказа само,че този път не се чуваше че и работи.Свалих помпата пробвах дом да я пусна,но нищо.Бръкнах с една телчица изчистих я завъртях моторчето и тръгна сложих и пак запали.Обаче днес сутринта не иска да запали и това е.Добре запалих на газ тръгнах и превключих на бензин и взе че тръгна,минах и взех моноинжекцион сложих го,пробвах да запаля но никакви признаци не иска поне да припали.Свалих новия инжекцион сложих си стария и пак не иска извадих маркуча който идва от помпата опитвах да запаля но не искаше да изкара бензин.Запалих на газ и тръгнах след което превключих на бензин и тръгна.След което си палеше без проблеми.Та въпросът ми е от какво забива така муцуна от моното ли е или от помпата.Обмислям да си сложа външната помпа.Тази помпа сякаш има някъде някакъв клапан който когато му скимне отваря.Преди да сложа новата помпа нямаше никакви проблеми с забиването на муцуната.Не знам вече какво и стана на тази кола омръзна ми всеки ден да я разглабам.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Проблем с пасат Б3

Мнениеот Dpop » Пон 09 дек 2013 12:00

Добре дошъл колега.
Оправи си заглавието съобразно посоченото тук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=342979&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%933 Изхвърли ли бензина от резервоара след като извади старата помпа, сипа ли нов бензин? Не е ясно помпата, която си монтирал на мястото на оригиналната в какво състояние е и какво налягане дава. Твърде е възможно тя да е вече пътник.

Потребителски аватар
Xxeon
Автомобил:
Двигател: AHU

Re: Проблем с пасат Б3

Мнениеот Xxeon » Пон 09 дек 2013 20:25

Здравей колега.
Да изхвърлих бензина от резервоара и сипах нов,помпата я свалих работеща от мондеото на роднина,то се движеше само на бензин и помпата си работеше.Не знам от какво е,обаче когато имам време ще си сложа външната помпа да видя дали е от помпата.

Върни се в “Passat”