Здравейте.
Вчера като си карах и бях забравил да си включа радиото долових един странен шум. Знам, че така като Ви обяснявам е трудно да ми помогнете, но може някой да е имал същия проблем. Установих, че докато карам на скорост се чува едно слабо стържене отпред. В момента, в който изключа от скорост, звукът изчезва... На какво може да се дължи?
Благодаря предварително
Странен шум...
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ами сменяй го веднага да не стане да го чуваш и при пуснато радио че става лошо. Абе вие като чуете че маслото в скоростите не се сменя и изобщо не го поглеждате. Няма такова нещо при най малкия проблем с включването на някоя скорост веднага проверете нивото на маслото за да няма после по големи усложнения.
- St`Gofren
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може ли и аз да задам едно вапросче е темата,да не отварям нова имам само малък проблем с вкулиучване на 1ва и тои е доста рядко,търсих мястото за проверяване нивото на маслото в сскоростната кутия и видях само една пропка която е от е отпред на същата кутия,та вапроса е до нея ли трябва да е нивото или несам гледал хубаво и ако е другаде как да я намеря
пак се извинявам че пиша на колегата в темата
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
да до нивото на пробката се налива масло;ама каква е колата 4е има и други при4ини за трудна първаSt`Gofren написа:може ли и аз да задам едно вапросче е темата,да не отварям нова имам само малък проблем с вкулиучване на 1ва и тои е доста рядко,търсих мястото за проверяване нивото на маслото в сскоростната кутия и видях само една пропка която е от е отпред на същата кутия,та вапроса е до нея ли трябва да е нивото или несам гледал хубаво и ако е другаде как да я намеря
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен интересното при включване на 1-ва е, че като колата е в т.нар. - покой, т.е. не мърда, след продължително каране 1-ва не влиза лесно, влиза от 2-рия, 3-тия път. Обаче, ако пълзи леко, първа си влиза добре. Може и да си въобразявам, но съм останал с такова впечатление. Какво мислите за това... 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Странен шум...
megalodon написа:Здравейте.
Вчера като си карах и бях забравил да си включа радиото долових един странен шум. Знам, че така като Ви обяснявам е трудно да ми помогнете, но може някой да е имал същия проблем. Установих, че докато карам на скорост се чува едно слабо стържене отпред. В момента, в който изключа от скорост, звукът изчезва... На какво може да се дължи?
Благодаря предварително
Провери за всеки случай дали се чува този шум, като вдигнеш капака, когато колата е спряна и работи на празен ход.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
megalodon написа:не не се чува. Само когато е в движение, на скорост, и то не винаги. Най-често при продължително каране.
Ако вече си проверил нивото на маслото на скоростната кутия(смени го при възможност, както са писали доста колеги, не се знае на колко хил. км. е) ти предлагам да си смениш спирачната течност, дори и да не ти прави номера(като потъване на педала например). Същата се използа от съединителя и е добре да се сменя на ок 2 години.
Ако спирачната ти система е с АБС, обезвъздушаването е по-различно.
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега ходих с колата да си купя маншони, че са се разбили яко и проверих и за масло. Предложиха ми Мобил пълна синтетика мисля че беше 75/90 и ми искаха 25.80 за литър. Стори ми се скъпичко и реших да го отложа за утре евентуално. А докато карах ми направи впечатление, че този звук, за който говорех наподобява дрънчене на нещо метално, като пружина, само че не като тази около амортисъорите, а по-малка. Звукът е подобен. Направи ми впечатление и още, че се появяваше много рядко (може би от краткото каране) и то само на 3-та скорост... много странно 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Цената на маслото ми се струва нормална (стига да е истинско Мобил, че им се намират май ментета). Ако искаш проучи и други цени, но ще е там някъде. Не се плаши - от 2 литра едва ли ще побере повече (хубаво е да се смени цялото, защото не се знае предишното нито какво е, нито в какво състояние).
Успех !
Успех !