здравейте колеги
някой може ли да ми каже по стъпки какво да разглобя за да стигна до ремъците и да ги сменя passat b5 1.9 TDI
също някакви белязи на валовете за фиксиране
смяна на ремъци passat b5
Re: смяна на ремъци passat b5
а й дали има нещо специфично при разглобяването което ще е хубаво да го знам преди да започна ремонта 

Колега, ако не си се разправял с това не се опитвай.Ако си толкова смел започваш от;фарове, кора на двигател, броня, източваш антифриза, откачаш 2та маркуча на радиатора, снопа с букси които се намира зад десния фар под черната пласмаса на казанчето на хидравличната течност, и от там вече маската.Аз примерно не я свалям а само я премествам на страни с радиаторите като се държи на маркучите на климатика и я подпирам на един стол.Маската се държи отстрани на 4 болчета 6 мм торс 30, челно на още 2 6мм гаичици, и вече главните 6 болта точно до гайките с торс 45 мисля.Като не трябва да забравиш да откачиш и жилото на капака.Като направиш всичко това преместваш маската наляво защото там са маркучите на климата.От там вече с шестограм 6 се охлабва единия обтегач, а с гаечен ключ 17 другия на другия ремък които и на пружина.После сваляш капаците и си Вече след 2 часа при ангренажния ремък.Сваляш от нета аутодата и гледаш белези, иначе с маркера бележиш което не е препоръчително и отвиваш обтегача ката внивателно гледаш какво движение трябва ще направи.Оттам водната помпа е на 4 болчета с шестограм 5, като при слатането и мажеш о-пръстена с масло и от том нататък всичко се повтаря в обратен ред, като внимаваш с обтягането на ремъка, реда на пистовите ремъци дали са влезнали по каналите си,внимателно с кабелите на перките да не забравиш да ги включиш и така.
Успех с това и внимавай какво правиш.
Успех с това и внимавай какво правиш.
ммм това ми звучи много готино :D но няма как вчера започна да издава от двигателя някакъв шум който е свързан с оборотите...и си мисля че това трябва да е някой обтяжна
ролка но аз не съм съвсем сигурен .може и нещо да е станало от водата че последните дни тука карахме в язовирчета и реки заради гадната буря
естествено преди да започна ще ида за диагностика да кажат откъде идва този шум но каквото и да е ще си го направя аз защото тука се таксуват в UK
ролка но аз не съм съвсем сигурен .може и нещо да е станало от водата че последните дни тука карахме в язовирчета и реки заради гадната буря
естествено преди да започна ще ида за диагностика да кажат откъде идва този шум но каквото и да е ще си го направя аз защото тука се таксуват в UK
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гледай този клип може да ти помогне. http://www.youtube.com/watch?v=8bZj2yZyYzg