Passat B5 и B5.5 Окачване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 и B5.5 Окачване
Здравейте колеги, първо да се извиня ако случайно има вече такава тема и не съм я намерил и след това да питам.. А именно: Разбрах че при Passat B5 и B5.5 освен прословутото алуминиево окачване съществувало и желязно, та въпроса ми е има ли някакъв вариант да се разбере това освен с магнит на място (например по година двигател и т.н.) Благодаря предварително, поздрави! (:
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Окачване при Passat B5 и B5.5
Стоманеното е коренно различно на външен вид
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам в предвит в мобиле като ги гледам примерно мога ли да знам без да се обаждам да проверявам.. Или ако се вкарва от чужбина примерно.
-
Тези от обявите съм сигурен на 100% че ще са с алуминиево Стоманеното има доста по различна идея и рядко се слага на кола която ще видиш по улицата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защото до колкото ми е известно алуминиевото се криви лесно и се сменя ако не вся година то през година..
-
Това са приказки на хора които не са ги виждали тези носачи на живо
Криви се трънци! Металното окачване е тежко, и неудачно решение. Шарнирните връзки на тези носачи са проблема. Както и на апсолютно всички носачи, били те и от титан!
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
ELmoB3 написа:Защото до колкото ми е известно алуминиевото се криви лесно и се сменя ако не вся година то през година..
Дъвкано та предъвкано

Слагаш качествено - караш повече
Слагаш некачествено - караш по-малко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам просто имам приятел с такъв който от 3 години насам всяка година сменя носачи, а и от майстори съм го чувал..
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B5 и B5.5 Окачване
Криви се ако се качваш на бордюрите с 50км/ч или се удряш в тях странично
. Алуминиевото окачване е чудесна идея и принцип, защото е многоточково и ти дава голяма стабилност при по-рязка маневра и понеже е по-леко от железното, колата вози по-комфортно. Само че за нашите условия просто не е достатъчно здраво, защото никой производител не си мисли колата за работа в такива условия
. На носачите се скапват шарнирните болтове и тампоните. Тампоните принципно могат да се сменят с избиване и набиване, само че шарнирните болтове се скапват по-рано от тампоните и рядко се налага да се сменя само тампона. Шарнирите не се сменят отделно, освен ако носача не се "рециклира" ,което обаче според мен не е удачно за всички носачи. Долния прав е най-скъпия в к-та и понеже е основния (на него се крепи амортисьора и пружината и реално носи цялата тежест на колата) по мое лично мнение не е добра идея да се рециклира, предвид каква е технологията за рециклиране.
Варианти за окачвания има много и не е нужно да се сменя цялото на един път...колегите с такива коли, процедират различно с окачванията си и има доста теми, в които можеш да прочетеш възможностите.

Варианти за окачвания има много и не е нужно да се сменя цялото на един път...колегите с такива коли, процедират различно с окачванията си и има доста теми, в които можеш да прочетеш възможностите.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 и B5.5 Окачване
Благодаря ти колега за наистина изчерпателният отговор!