Б3 1.8 ABS влага в делкото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б3 1.8 ABS влага в делкото
Здравейте,колеги от около две седмици имам странен проблем с колата. От време на време започва да прекъсва сякаш има проблеми с токовете, след преглед на цялата запалителна система се установи че в делкото се събира влага (направо капчици вода) след подсушаване колата работи нормално, докато пак не се появят капчици вода.Сменени са три дистрибуторни капачки без никаква разлика.Моля по запознатите да се изкажат по въпроса и да споделят къде да се търси причината за тази влага.Благодаря предварително.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Влага в делкото на Б3 1.8 ABS
Върху дистрибуторната капачка слагаш ли оная оригинална предпазна черна пластмаса?Ако въобще я има де. Ако я слагаш, махни я и пробвай без нея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да има я въпросната пластмаса, аз хубаво ще я махна но каква роля играе тя да се събира влага вътре в самото делко.
- Pet_rov
Ами аз имах тази капачка и имах същия проблем. Когато сменях капачката, моят майстор, който ми е приятел, я изхвърли. Логиката според мен е, че не се охлажда добре капачката и прави конденз. Нищо не ти пречи да пробваш без нея. Ако няма ефект, ще търсиш друга причина 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Напръскване вътре с контактен спрей също помага, отблъсква влагата по някакъв начин. Аз имах проблем с конденз в капачката който се появяваше когато цяла нощ е имало мъгла, нямаше палене сутрин, обаче изчезна проблема с нова капачка
този проблем го имах миналата година . оказа се запушен отдушник на двигателя и парите влизат в делкото .
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Според мен няма да отстраниш причината за появяването и задържането на влагата/конденза в делкото, ако премахнеш въпросното капаче под палеца.
Имам същият двигател и нямам никакъв проблем със запалване сутрин в мъглите гъсти като мляко, които ни погълнаха от известно време. Колата стои на открито. Не съм имал проблеми и след дъждове и няколко дневен престой без да е пален, независимо дали съм сменил с нова или съм бил с дистр. капачка на 30 хил. км. Единствено, ако съм мил двигателя и съм набил пръски вода в делкото ми е правило номера, но това е друг случай.
Имаше тема, в която колега беше посочил, че му избил(вероятно е бил скъсан или прегорял и вече не добре уплътняващ) гумения опръстен на делкото и от там влизала влагата.
Имам същият двигател и нямам никакъв проблем със запалване сутрин в мъглите гъсти като мляко, които ни погълнаха от известно време. Колата стои на открито. Не съм имал проблеми и след дъждове и няколко дневен престой без да е пален, независимо дали съм сменил с нова или съм бил с дистр. капачка на 30 хил. км. Единствено, ако съм мил двигателя и съм набил пръски вода в делкото ми е правило номера, но това е друг случай.
Имаше тема, в която колега беше посочил, че му избил(вероятно е бил скъсан или прегорял и вече не добре уплътняващ) гумения опръстен на делкото и от там влизала влагата.
- Pet_rov
Колега Dpop, нямах предвид пластмасата под палеца, а тази, която се нахлузва върху дистрибуторната капачка. 

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2.0 GTI 115 1994
Колега "lubo_bubaka" отстрани ли проблема че и аз имам сходен проблем като твоя кажи ако си намерил решение 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ewer написа:този проблем го имах миналата година . оказа се запушен отдушник на двигателя и парите влизат в делкото .

-
- Автомобил:
- Двигател:
ewer написа:този проблем го имах миналата година . оказа се запушен отдушник на двигателя и парите влизат в делкото .
оказа се като проблема на колегата, но до момента нямах възможност да вляза и да напиша