Проблем с дясна задна врата на Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Bojan
Автомобил: VW Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI

Проблем с дясна задна врата на Пасат Б5

Мнениеот Bojan » Съб 30 ное 2013 0:48

Здравейте колеги имам следния проблем с задната врата на Пасат б5 1999г . Купих колата с проблем в дясната врата , казаха ми , че машинката за централното е блокирала в заключено положение и вратата не може да се отвори , разглобих вратата напълно свалих кората , ламарината под кората , стъклото - сега вратата е гола , но така и така не мога да отворя вратата някакви мнения как мога да отворя вратата.Пробвах човъркахме вътре но така и така нищо не стана . И да кажа ако има значение ще сменям цялата врата ако има начин да я откача от пантите и така да я махна , но вратата си остава заключена и като я откача от пантите пак няма да мога да я махна .... :stumm :question

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Проблем с дясна задна врата на Пасат Б5

Мнениеот williams_vn » Съб 30 ное 2013 8:32

ами в общи линии си е гадост прави дозаключване и няма махане освен ако не знаеш как е направен механизама винаги остава заключен има си една пружинка която го дърпа винаги надолу

Потребителски аватар
SvilenG19
Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
Двигател: AVF 131hp
Контакти:

Мнениеот SvilenG19 » Съб 30 ное 2013 11:55

На мен ми се заключи предна дясна врата. Ходих в сервиз и не можаха да я отворят и следваше опит при автоключар. Трикът е с една дълга ламаринка (специално приспособена) се бърка между уплътнението на стъклото и самото стъкло и от там вече той си знаеше какво прави.Първо не можеше да се справи и ми каза че ще свали кората на шофьорската , за да види как работи бравата. Видя , пипа , вкара пак ламарината , въртя дърпа и я отключи.Само майстор колега , тук трябва да знаеш какво правиш , дори и да имаш всякакви инструменти. 20лв ми струваше отключването.

Потребителски аватар
Bojan

Мнениеот Bojan » Вто 03 дек 2013 22:16

Искрени благодарности на колегата williams_vn :) вратата вече се отваря и няма никакви проблеми :love.vwclub

DanielOG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanielOG » Сря 04 дек 2013 15:53

все пак няма ли да кажете как е решен проблема?

Потребителски аватар
Bojan

Мнениеот Bojan » Сря 04 дек 2013 20:29

Проблема е решен като махнахме старата машинка за заключването и сложихме нова :) не знам точно какво човърка вътре в машинката колегата williams_vn но докато човърка вратата се отвори и след това свали цялата машинка и я подменихме с друга :)

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 07 дек 2013 13:31

радвам се че помогнах на колегата когато ми остана време между другите коли в сервиза гледам да помагам за такива неща знам че са дразнещи и доста трудно решими надявам се всички да са доволни :love.vwclub

Мирослав Иванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Мирослав Иванов » Пон 13 яну 2014 1:03

Здравейте колеги! И аз имам същия проблем :( Днес разглобих задна дясна врата защото не заключваше с централното. Оказа се спукани спойки на платката на моторчето. Презапоих ги и сглобих внимателно вратата и всичко работеше идеално но изведнъж вратата блокира и остана заключена и не мърда на никаде, а машинката си работи отключва заключва но вратата не помръдва и ръчно пробвах но без успех :(:(:( Моля Ви ако някой знае как да я отворя нека ми помогне и да каже мнение по вапроса. Благодаря ви предварително!!!!

Върни се в “Passat”