Пасат В5.5 1.8Т - Честа смяна на бобини

Техническа и сервизна информация за Passat
vx200
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5.5 1.8Т - Честа смяна на бобини

Мнениеот vx200 » Съб 21 сеп 2013 17:26

Колеги да попитам миналата година по време на движение ми отказа едната бобина на първи цилиндър, смених я. Това лято " замина" още една (на друг цилиндър), като преди да откаже няколко дни от време на време колата тресеше и след това се оправяше. Сега от няколко дни ми се появи същото тресене, което ме навежда мисълта, че скоро пак ще откаже някоя бобина. Искам да попитам дали това е нормално т.е. дали самите бобини си имат някакъв определен " живот " и им идва времето, или е някакъв проблем? Някои колеги дали са имали такъв проблем, как са го отстранили ? Често ли се появява този проблем?

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Re: Честа смяна на бобини на Пасат В5.5 1.8Т

Мнениеот volodya iliev » Съб 21 сеп 2013 19:03

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=161466&hilit=%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%89%D0%B8+%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8&start=60
Здравей колега прочети тази тема от линка и ще си изясниш някои неща.Не си посочил кода на двигателя но предполагам,че е AWT тай като той единствено се монтира от 2001-2005г. при споменатият пасат в заглавието.Поинтересувай се в някои от официалните представителства на марката дали все още има акция по подмяната на бобините на този двигател.Ако има такава акция те съветвам да не губиш време и да се възползваш от нея.Брат ми мина по същият път като и при него изгаряха произволно накрая се оказа,че колата му попада в акцията по подмяната на бобините и отидохме и ги смениха а старите ги взеха за рециклиране.Успех в разрешаването на проблема.

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5.5 1.8Т - Честа смяна на бобини

Мнениеот JuStan » Пон 23 сеп 2013 8:35

И аз късно разбрах, че има акция по смяна на дефектните бобини !
Моите започнаха една по една, на 3 и 4 цилиндър
Реших да не чакам и останалите и си купих направо 4 нови беру
двете дефектирали ги изхвърлих
другите 2 си ги запазих - но предполагам , че без оригиналните 4 бобини - акцията за мен не важи ?

В този ред на мисли
дали има възможност подобни акции по някакъв начин да се обявяват във форума - да се знае ?

Или не е в политиката на VW да се "излага" по такъв начин и само по запитване да се научава, че някой неща се подменят и поправят за сметка на компанията ?

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Съб 04 яну 2014 21:15

Звъни в някое от представителствата на марката и питай дали все още я има тази акция след което се поинтересувай дали колата ти попада в акцията по подмяната на бобините.Това могат да ти го кажат като им дадеш шасито на колата.Ако колата ти попада в тази акция въобще не се чуди аз докато накарам брат ми да отидем с триста мъки и неволи го убедих понеже неговата кола попадаше в акцията и му смениха и 4-те бобини като взеха старите това се случи на 19.06.2013г.Подмяната беше напълно безплатна и до сега няма никакъв проблем с бобините.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 15 яну 2014 0:14

Здравейте колеги ,

Някой провери ли дали все още важи акцията ?
Аз нямам проблем , но не бихх отказал ,ако е валидна

Поздрави !

Върни се в “Passat”