Става въпрос за дюзи на PB двигател .
заглавието mod edit: dobrinb
Къде да си изпера дюзите
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Re: КЪДЕ ДА СИ ИЗПЕРА ДЮЗИТЕ
bobi_zid написа:Става въпрос за дюзи на PB двигател .
До Италянеца има един сервиз "Европа" . Зад гумаджиите. Търсиш бай Илия!!! Чисти ги с ултра звук. Според мен е излишно, но както решиш. По - добре сложи някаква добавка.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Пробвай да ги накиснеш в Метилен Хлорид - мощен разтворител от типа на хлороформа, но по -мощен - разтваря дори втвърдена смола. Търси в Хим снаб или Химлаб, не помня точно - 7-8 лв. литъра, разтваря почти всички пластмаси без тефлон. Така че требе да внимаваш ако има някакви плостмаси вътре.
Магазин има в локалното от 4-ти километър посока Плиска, веднага след новата сграда в дясно посока корпусите на БАН. 100-200 м. по-надолу пак в дясно, малко магазинче с табела на Хим.... нам кво си. Там може да ги питаш и за специфични смески, може и да имат точно за осмолявания на дюзи или подобно.
Магазин има в локалното от 4-ти километър посока Плиска, веднага след новата сграда в дясно посока корпусите на БАН. 100-200 м. по-надолу пак в дясно, малко магазинче с табела на Хим.... нам кво си. Там може да ги питаш и за специфични смески, може и да имат точно за осмолявания на дюзи или подобно.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dimitarpetrov написа:...
В никакъв случай не прави това!
1. - Ще заминат всички гумички на дюзите а на 2Е мотор, една от гумичките струваше 34лв/бр

Разбира се винаги можеш и да свалиш уплътненията преди да ги натопиш в този разтворител, ама съвсем спокойно можеш и да ги скъсаш при сваляне/слагане и после ... пак при същия лекар.
2.- Чистенето на дюзите, без да са включени да "щракат" (надути под налягане при механичните инжекции) си е почти безсмислено, тъй като така се чистят само повърхностно.
Отивай на вибро-ваничка със стенд (независимо, че може и да е самоделка). Хората, които се занимават с това, знаят какви разтвори да използват.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Съжалявам, че повдигам малко остаряла темичка, но да не отварям нова.
Та въпроса ми е има ли някой представа, колко струва почистването на дюзите с ултразвук и дали трябва да ги сваля и нося само дюзите или може хората да ми ги свалят на място и след това да ги почистят?
Edit: Оказа се че и в Берковица в един сервиз разполагат с ултразвукова вана и почистването е 5 лв. на дюза.
Та въпроса ми е има ли някой представа, колко струва почистването на дюзите с ултразвук и дали трябва да ги сваля и нося само дюзите или може хората да ми ги свалят на място и след това да ги почистят?
Edit: Оказа се че и в Берковица в един сервиз разполагат с ултразвукова вана и почистването е 5 лв. на дюза.
- jeronimo93
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: