passat b3 слаби фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dysan
Автомобил:
Двигател:

passat b3 слаби фарове

Мнениеот Dysan » Нед 16 фев 2014 15:12

имали някои в София да подобрява фаровете не светят много добре слабо светят passat b3

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: passat b3 слаби фарове

Мнениеот Ivaile » Нед 16 фев 2014 18:09

vaskoto 1, мисля, е твоят човек! Да ти види елинсталацията и да ти бодне реленца!

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 16 фев 2014 18:10

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 16 фев 2014 21:37

Първо виж крушките - ако са стари вече не светят с пълната си сила, смени ги с нови от типа Осрам найт брейкър плюс/ънлимитед или други подобни, почисти копчето за фаровете и лоста за къси/дълги, провери с колко волта зарежда алтернатора, виж и рефлекторите дали не са изгоряли - могат да се възстановят. Ако рефлекторите са ок, но след всичко изброено пак не светят - релета и ще стане ден. Проблемът е, че с релетата ще достига висок волтаж - 13,5-14V, до лампите и ще горят бързо, докато със стандартната инсталация достига 12-12,5V и лампите карат много по-дълго за сметка на леко по-слабата осветеност. Това е накратко. Успех!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 17 фев 2014 13:30

Подкрепям поставянето на релета. Аз съм с такива от поне 5 години и не ми се е налагало да сменям крушки. Ако изгорят бих поставил от тези, цитирани от василб.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 19 фев 2014 12:54

Стана ми интересно да задам следния въпрос:
Б3 и Б4 нямат релета за фаровете доколкото знам.При Б4 има едно мостче на мястото на релето,понеже фаровете са двусекционни.Аз махнах моста и сложих реле,фаровете си светят.
Та въпроса е какво ще стане,ако сложите реле на мястото му в бушониерата при Б3?Би трябвало да има окабеляване там,просто ми е любопитно дали може да се мине толкова лесно към реле??

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 19 фев 2014 15:33

Нормално са продължили да светят и то без някаква промяна. Вероятно мостчето, което си махнал от бушониерата и сложил реле на мястото му е било за клаксоните. Там се слага реле-53 когато си с два клаксона(два тона). Има и други свободни позиции, но не съм виждал да имат мост.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 19 фев 2014 18:10

Е,колега,това е първия ти пост който виждам да е без линк към някоя тема.Това е странно и в случая се оказа и неуспешно.
Да,имах мост и за клаксона,преди много години си купих тромби и няколко години след това се светнах за релето и сложих.После подмених и другия мост/за фаровете/.И не съм казал по-слабо ли светят или по-силно,понеже нямам база за сравнение.Факт е,че се отразяват в пътните табели и ме заслепяват чак,въпреки множеството реглажи,които съм правил.
Та въпроса си остава-при Б3 няма ли да стане с този номер/само/?
Прикачени файлове
CIMG2887.JPG

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 20 фев 2014 19:09

Ееее, колега просто не си чел постовете ми назад през годините.
По-добре погледни дали изрично си посочил на коя позиция е бил въпросният мост преди да го махнеш и да си позволяваш да правиш оценки кое е било успешно.
За клаксоните е № 11.
Няма как само да се бодне реле в бушониерата и от това светенето на фаровете да се подобри.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 21 фев 2014 6:53

Dpop написа: По-добре погледни дали изрично си посочил на коя позиция е бил въпросният мост преди да го махнеш и да си позволяваш да правиш оценки кое е било успешно.

Въпросните мостове/фарове и клаксон/ бяха на мястото на двете релета с номер 53.Или както казваш позиция 10 и 11.
Dpop написа:Няма как само да се бодне реле в бушониерата и от това светенето на фаровете да се подобри.

И защо?То всъщност това и питам....
Dpop написа: и да си позволяваш да правиш оценки
Позволението произтече от онзи твой пост,позволяващ си да ме поправи,че не знам какво говоря.Говоря за фарове,а ти ми казваш,че говоря за клаксон.Не съм толкова изкуфял все още...

ifch0

Мнениеот ifch0 » Пет 21 фев 2014 15:47

Малко на изуст говоря, но по спомени беше така:

Реле има, ако има фарове за мъгла отпред.

Мостчето е дали да "спират" късите, когато се мине на дълги.
Когато сме с едносекционни фарове, късите трябва да спрат. Ако сме с двусекционни - не е нужно.
Също, предполагам знаете, когато минете на дълги, фаровете за мъглата също спират.

Тук, колега го е обяснил:

https://sites.google.com/site/stoyneff/exterior/b3--b4-jumpers-for-fog-lights-and-high-beams-working-simultaneously-and-high--low-beams-working-simultaneously

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 21 фев 2014 19:21

За това Б3 нямат мост,за да изключва късата светлина на дълги,отделно и тока на халогените минава през това реле.Сложно стана.

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 24 фев 2014 22:20

Няма нищо сложно в цялата тема. Автора се интересува "имали някой в София да подобрява фаровете не светят много добре".
Ако Ваското1 не може да ти отдели време колега, ти препоръчвам да потърсиш Люси в кв. Орландовци или Никси и Мишо в кв. Герман или Стефан и Милен в кв. Красна поляна или Боби и Стенли в кв. Бояна. При когото и да отидеш, можеш да разчиташ на коректно отношение и свършена работа. Всички изброени имат теми в подраздел сервизи, магазини и части за VW http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Това е линк към тема, ако решиш сам да го направиш http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=2835

Върни се в “Passat”