Пасат б5 размяна на лява и дясна тапицерия на седалки
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Пасат б5 размяна на лява и дясна тапицерия на седалки
Здравейте, колеги! Шофьорската ми седалка (облегалката) е започнала леко да се прокъсва от страната, която е по - близо до вратата. Има ли начин да разменя тапицериите или облегалките и прокъсаното да иде на дошофьорското място (до подлакътника), а пък моята облегалка да е със здравата тапицерия? Благодаря.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Размяна на лява и дясна тапицерия на седалки Пасат б5
Да, така се прави. Дори и заради смачкания вече пълнеж.
Най-малкото - разменяш страниците на двете предни седалки.
А дали ти можеш да го направиш - само ти си знаеш.
Най-малкото - разменяш страниците на двете предни седалки.
А дали ти можеш да го направиш - само ти си знаеш.
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Как упражнението е най - лесно? Може ли да се свалят седалките от купето и да се разменят? Инженерите случайно измислили ли са нещо такова, седалките да са взаимо заменяеми и врътките да могат да стават и от двете страни?... 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Лявата и дясната са различни. Поне при В4 е така. Дясната е елементарна, а лявата има и допълнително регулиране във височина например. Отделно зависи дали имаш еърбегове в облегалките или отопление на седалките, щото тогава има разкачане на кабеляци. При всички положения си мисля, че трябва да се извадят седалките, защото тапицериите са опънати по седалките с едни телчета, зашити в тапицерията, които трябва да се освободят, за да се извади тапицерията. Успех!
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Според мен не си заслужава интервенцията - смяна на тапицерията - сложно е и никога няма да стои заводско, все пак плата е стар, разтегнал се е, а дунапрена е слегнал различно, ще стои набръчкано на места и няма да си доволен. А смяна на седалките мисля, че е невъзможна, заради врътки, аербеци и т.н. Най-добре намери същия плат, има магазини за автотапицерии и някой да смени само скъсаното парче, по лесно е, или седалка със същив десен, запазена от морга, вече са евтини.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
"Упражнението" никак не е лесно, особено ако имаш еърбеци в седалките. Как смяташ да стане размяната?
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Въпроса е дуплите на врътките какво ще ги правиш те са от различни страни на седалките. С другото криво-ляво ще се справиш
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Моя б5.5 2001 година е кожен салон сив и беше скъсано като на колегата. Свалих седалката и я занисох на тапицер и за 4 часа ми смени скъсания сегмент. Стана като нова. Седалката е с айрбег и подгрев. Взе ми 65 лв и аз доволен и той. Иди на тапицер и си я направи. Ако си плат е най евтино.