Някой има ли идея какъв (марка) съединител се монтира на Фолксваген от завода ?
Днес сменях комплекта на моя и стария е с щампа LUK но има и на феродовия и на притискателяния щампа Ауди (4те кръга),силно се съмнявам,че ще е заводския,но защо на този Лук,който сложих сега примерно нямаше ?

Б5 оригинален съединител от завода - марка ?
Re: Оригинален съединител на Б5 от завода
Или е оригиналния ,който не е сменят до сега , или е сменян при дилъра пак с оригинален, :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Оригинален съединител на Б5 от завода
Колега сменил си своят ОЕМ съединител на марката ЛУК с такъв но АФТЪРМАРКЕТ с марката ЛУК, затова я няма емблемата. Разликата идва оттам, че първото се продава като оригинална част за първоначално вграждане, а другото - не.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Б5 оригинален съединител от завода - марка ?
Ама заводски ЛУК ли им слагат,примерно както окачването е Лемфьордер
Май да. Поне до сега все Luk съм виждал с щампа на ауди
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Виждал съм Luk и Sachs. Други не съм виждал да слагат ОЕМ на VW / Audi от тези години.
Sachs са част от концерна ZF (тея дето правят и рейки за VW, освен TRW), Luk са част от Schaeffler (Ina, Luk и FAG)

Sachs са част от концерна ZF (тея дето правят и рейки за VW, освен TRW), Luk са част от Schaeffler (Ina, Luk и FAG)

- feikot
Има ли някаква вероятност този да е заводския ? Взех я на 176К сега е на 217К,но нещо все ми подсказва,че няма да е на тия километри.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Имам клиент с Венто 1.9 ТДИ, който си го кара вече 900 000км с един съединител. Причината е, че кара колата предимно извънградско, където съединителя не се товари и търка толкова, колкото в града. Моят Пасат беше каран по същия начин, съдейки по състоянието на интериора и т.н. - взех го на 132 000км по табло (невъзможно за кола, която тогава беше на 15 години и внос от Италия), съединителя беше тотална щета и свалихме такъв с щампа 92-ра година от колата (явно оригиналния).Според мен беше на поне 300 000км съдейки по състоянието на Пасата, сравнено със състоянието на другия ми Пасат, който беше от Германия, купен на 330 000км. Общо взето зависи как е карана, къде и от кого. Афтърмаркет съединителите ако са читави, карат по 100-150 000км поне без проблем, така че заводския, който би трябвало да е по-хубав, трябва да изкара поне 200-300 000км с нормално каране без проблем (ако не се кара турбо градско разбира се или непрекъснато на полусъединител). Не е невъзможно колата ти да е била на 300-400 000 и да си е била със заводския съединител - зависи къде и как е карана преди да стане твоя.

- feikot
Доста запазена дойде,от Италия е,окачването с изключение на един горен,всичко е Лемфьордер с щампата Ауди...къде могат и как да се проверят наистина реалните километри ?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
feikot написа:Доста запазена дойде,от Италия е,окачването с изключение на един горен,всичко е Лемфьордер с щампата Ауди...къде могат и как да се проверят наистина реалните километри ?
Пишеш на италианеца едно писмо.......