Здравейте колеги,
дайте съвет как мога да си оправя предното стъкло? След тези мразовити студени и снежни дни установих че чистачката на предното ми стъкло (шофьорската) го е надрала и то точно на нивото на очите ми! То е по-скоро като протрито - около 1 см широка ивица по цялата дължина на хода на чистачката! Естествено вече съм сменил чистачката, но... Има ли начин с нещо да се полира стъклото или не знам какво за да се оправи??
Благодаря предварително!

Б5,5 надрано предно стъкло?
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Re: Надрано предно стъкло?
Виж тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=380682. И моето предно стъкло има надрано, но още не съм пробвал да ги махам.
- VeselinTsonev
Re: Надрано предно стъкло?
Благодаря колега!
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Re: Б5,5 надрано предно стъкло?
Колега , а каско имаш ли ? Ако да , няма нужда да се чудиш толкова.
-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател:
Е защо да не се чуди? да не би да е по-добре да ти сложат евтин китайски боклук от каското - едно че ти сменят стъклото , друго че при евентуална катастрофа има вероятност да стане на сол?И моето стъкло е пукнато заради камъчета в пясъка , но китайско стъкло от каското няма да сложа никога!
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Кой говори за китайско??? С каско може и европийско да сложиш. Поне с ДЗИ става. Единпознат скоро сменя така задно стъкло.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Писал съм го и другаде, ако сте от София и имате право на доверен сервиз търсите координати на фирма сим5сим те са вносители на Пилкингтън (оригиналния производител на стъкла за ваг) те работят с повечето застрахователни компании, звъните питате дали работят за вашета ЗК и отивате да сменяте, стъклото е 1:1 с оригналното, аз сменях 2 пъти на Голф 4, ЗК Армеец и ми покриха и 2та пъти стъклото, 312 лева с монтажа
2я път малко се мусиха като им казах къде ще сменям стъкло, но не са ми правили въртели

- VeselinTsonev
Имам каско но не ми се правят чак такива неща със смяна на стъкло! Ще пробвам сега с цериевия оксид и ако евентуално оакам нещо... тогава ще прибягна до тези неща!
Ти направи така, че да си личи, че ти си го пр**бал, пък ходи после регистрирай щети ..
Ако при първоначалния оглед на колата, това нещо го е нямало, трябва да ти покрият смяна на стъклото.
Ако при първоначалния оглед на колата, това нещо го е нямало, трябва да ти покрият смяна на стъклото.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Това няма застраховател който да го плати
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Aprilia написа:Писал съм го и другаде, ако сте от София и имате право на доверен сервиз търсите координати на фирма сим5сим те са вносители на Пилкингтън (оригиналния производител на стъкла за ваг) те работят с повечето застрахователни компании, звъните питате дали работят за вашета ЗК и отивате да сменяте, стъклото е 1:1 с оригналното, аз сменях 2 пъти на Голф 4, ЗК Армеец и ми покриха и 2та пъти стъклото, 312 лева с монтажа2я път малко се мусиха като им казах къде ще сменям стъкло, но не са ми правили въртели
извадка от сайта им
• За автомобилите от 3 до 6 години „СИМ ПЕТ СИМ” ООД, като доверен сервиз, предлага оригиналните стъкла на Pilkington Automotive и AGC , без заплащане от страна на клиента ( поема се от застрахователя при сключена застраховка „Автокаско” ) .
• За всички автомобили, бусове и камиони от 6 до 12 години цените са преференциални
Та не вярвам да мине без пари
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Отворихте ли линка към темата, постната от колега писал по-горе
И какво е това cofia под ника Ви, колега?

И какво е това cofia под ника Ви, колега?
За такива надирания CarPro Ceri Glass в комбинация с Rayon Glass Polishing Pad върши чудесна работа. Проблемът е, че ще ви трябва машина за полиране и поне 3-4 часа търпение за челно стъкло.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
dlug написа:Aprilia написа:Писал съм го и другаде, ако сте от София и имате право на доверен сервиз търсите координати на фирма сим5сим те са вносители на Пилкингтън (оригиналния производител на стъкла за ваг) те работят с повечето застрахователни компании, звъните питате дали работят за вашета ЗК и отивате да сменяте, стъклото е 1:1 с оригналното, аз сменях 2 пъти на Голф 4, ЗК Армеец и ми покриха и 2та пъти стъклото, 312 лева с монтажа2я път малко се мусиха като им казах къде ще сменям стъкло, но не са ми правили въртели
извадка от сайта им• За автомобилите от 3 до 6 години „СИМ ПЕТ СИМ” ООД, като доверен сервиз, предлага оригиналните стъкла на Pilkington Automotive и AGC , без заплащане от страна на клиента ( поема се от застрахователя при сключена застраховка „Автокаско” ) .
• За всички автомобили, бусове и камиони от 6 до 12 години цените са преференциални
Та не вярвам да мине без пари
Хмм като ходих преди беше 4 години, аз сменях 2 прозореца в рамките на 1 година (2010та) и нямах проблем, но първо бях взел възлагателно писмо от Армеец и с него отидох и ми го смениха. (Плащах 550 лева премия в армеец и имах право на доверен сервиз за всичко) добре е първо да се пита при застрахователя дали ще ви даде възлагателно за там