Passat b4 ел. инсталация?
- HGP Twin Turbo
- Автомобил: Fabia VRS
- Двигател:
Passat b4 ел. инсталация?
Здравейте колеги, интересува ме практически пътя на кабелите за плафоните от дясната страна на пасат В4 1995 г 1,9 дизел 75 кс. Ако има някой, някаква схема или нещо, което може да ме опъти ще съм много благодарен.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Passat b4 ел. инсталация?
Плафона за осветяване на пасажера на задната седалка ли колега? Кабелите минават под пластмасовите кори и са захванати на няколко места по тавана(металната част) с щипки, които от своя страна са закрепени с двойно залепващо. Същите стигат до централният плафон, по-средата отпред, от къзето вземат захранване и се управлява автоматичното-интервално изгасяне след затваряне на вратите.
- HGP Twin Turbo
- Двигател:
Да, колега, така е. Това го знам. Но, проблема в моя случай е, че ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА... Наистина, незнайно каква, при отваряне на пасажерската врата и ЗАДНАТА врата зад пасажерската плафона НЕ свети. С една дума цялата дясна част. Обаче, от шофьорската врата и вратата ЗАД шофьора, плафона свети. Затова ми трябва схема, за да видя... Знам ли и аз, къде може да е прекъснато, как точно вървят, защото... Не знам вече какво да правя, какво ли не опитах, колко ли бушона не пробвах, не смених... Не и не...

-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Провери си бутоните на вратите дали работят.
- HGP Twin Turbo
- Двигател:
Работят. Там е проблема, че всичко работи. Копченцата сами по-себе си също работят, които са на вратите. Наистина, вече се отчайвам...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А как са болтчетата за захващане на бутона към метала? През тях бутона взима маса.Ако болта е окислен или ръждив - няма маса - не свети.

- HGP Twin Turbo
- Двигател:
zfa159 написа:А как са болтчетата за захващане на бутона към метала? През тях бутона взима маса.Ако болта е окислен или ръждив - няма маса - не свети.
Знам че минава маса, да. Обаче, определено не знам как са болчетата. Има много логика в думите ти! Благодаря, колега. Задължително ще обърна внимание и ще пиша веднага, като разбера имат ли връзка в моя случай.

-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
А как разбра че бутона работи , пробвай да размениш бутон.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Може да го е свалил и да е премерил между крепежа (където ляга болта) и изхода на бутона дали има връзка. Тогава бутона ще си има ел. връзка като го мериш свален, ама ако през болта не взима маса, плафона няма да свети никога. При мен проблема беше точно в болтовете
.

- HGP Twin Turbo
- Двигател:
petiop написа:А как разбра че бутона работи , пробвай да размениш бутон.
Премерих го, колега. Работи.
zfa159 написа:Може да го е свалил и да е премерил между крепежа (където ляга болта) и изхода на бутона дали има връзка. Тогава бутона ще си има ел. връзка като го мериш свален, ама ако през болта не взима маса, плафона няма да свети никога. При мен проблема беше точно в болтовете.
Ти също си прав колега, но и 2-те ли да са си заминали? Не съм ги гледал още, утре ще ги погледна, че нямах възможност, но при мен проблема е И на пасажерската врата И на вратата зад нея.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Знаеш ли кое е тъпото на тия бутони и аз го разбрах след като смених 5-6 бутона, гумения маншон който го покрива, удърви се гумата и като отвориш вратата маншончето задържа бутона и не може да даде маса. Просто пробвай без гумените маншони и ако е това проблема, просто им отрежи върховете да може бутона да се показва докрай
- HGP Twin Turbo
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Знаеш ли кое е тъпото на тия бутони и аз го разбрах след като смених 5-6 бутона, гумения маншон който го покрива, удърви се гумата и като отвориш вратата маншончето задържа бутона и не може да даде маса. Просто пробвай без гумените маншони и ако е това проблема, просто им отрежи върховете да може бутона да се показва докрай
Не е от това. Пробвах ИЗОБЩО без маншонче. Няма разлика. Наистина нямам никаква представа. Няма логика да е прекъснат някъде по пътя кабел, защото би следвало да изгасне едната, освен да са прекъснати 2-та кабела на задната и на предната врата едновременно. Не ми се вярва, все пак.
Не знам вече...

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами пробвай де - подай директна маса на кабела,който излиза от бутоните.Ако светне - проблем в бутона или в масата до бутона (болтчето).Ако не светне - проблем по кабелите или връзката горе в централния плафон (не я знам как е реализирана там). По повод дали може да прекъснат и двата болта - моят Пасат беше седял година и нещо без да се кара преди да го взема - не работеха и 4-те бутона заради мизерия по болтовете и ми се разказа играта да ги хвана,че им е това проблема,защото и аз като теб реших, че няма как и на 4-те едновременно да няма маса заради болтовете и тръгнах да ровя във всякакви други посоки...да ама не