passat b3 слаби фарове
passat b3 слаби фарове
имали някои в София да подобрява фаровете не светят много добре слабо светят passat b3
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: passat b3 слаби фарове
vaskoto 1, мисля, е твоят човек! Да ти види елинсталацията и да ти бодне реленца!
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Първо виж крушките - ако са стари вече не светят с пълната си сила, смени ги с нови от типа Осрам найт брейкър плюс/ънлимитед или други подобни, почисти копчето за фаровете и лоста за къси/дълги, провери с колко волта зарежда алтернатора, виж и рефлекторите дали не са изгоряли - могат да се възстановят. Ако рефлекторите са ок, но след всичко изброено пак не светят - релета и ще стане ден. Проблемът е, че с релетата ще достига висок волтаж - 13,5-14V, до лампите и ще горят бързо, докато със стандартната инсталация достига 12-12,5V и лампите карат много по-дълго за сметка на леко по-слабата осветеност. Това е накратко. Успех!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Подкрепям поставянето на релета. Аз съм с такива от поне 5 години и не ми се е налагало да сменям крушки. Ако изгорят бих поставил от тези, цитирани от василб.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Стана ми интересно да задам следния въпрос:
Б3 и Б4 нямат релета за фаровете доколкото знам.При Б4 има едно мостче на мястото на релето,понеже фаровете са двусекционни.Аз махнах моста и сложих реле,фаровете си светят.
Та въпроса е какво ще стане,ако сложите реле на мястото му в бушониерата при Б3?Би трябвало да има окабеляване там,просто ми е любопитно дали може да се мине толкова лесно към реле??
Б3 и Б4 нямат релета за фаровете доколкото знам.При Б4 има едно мостче на мястото на релето,понеже фаровете са двусекционни.Аз махнах моста и сложих реле,фаровете си светят.
Та въпроса е какво ще стане,ако сложите реле на мястото му в бушониерата при Б3?Би трябвало да има окабеляване там,просто ми е любопитно дали може да се мине толкова лесно към реле??
- Dpop
- Двигател:
Нормално са продължили да светят и то без някаква промяна. Вероятно мостчето, което си махнал от бушониерата и сложил реле на мястото му е било за клаксоните. Там се слага реле-53 когато си с два клаксона(два тона). Има и други свободни позиции, но не съм виждал да имат мост.
- Iezekil
Е,колега,това е първия ти пост който виждам да е без линк към някоя тема.Това е странно и в случая се оказа и неуспешно.
Да,имах мост и за клаксона,преди много години си купих тромби и няколко години след това се светнах за релето и сложих.После подмених и другия мост/за фаровете/.И не съм казал по-слабо ли светят или по-силно,понеже нямам база за сравнение.Факт е,че се отразяват в пътните табели и ме заслепяват чак,въпреки множеството реглажи,които съм правил.
Та въпроса си остава-при Б3 няма ли да стане с този номер/само/?
Да,имах мост и за клаксона,преди много години си купих тромби и няколко години след това се светнах за релето и сложих.После подмених и другия мост/за фаровете/.И не съм казал по-слабо ли светят или по-силно,понеже нямам база за сравнение.Факт е,че се отразяват в пътните табели и ме заслепяват чак,въпреки множеството реглажи,които съм правил.
Та въпроса си остава-при Б3 няма ли да стане с този номер/само/?
- Dpop
- Двигател:
Ееее, колега просто не си чел постовете ми назад през годините.
По-добре погледни дали изрично си посочил на коя позиция е бил въпросният мост преди да го махнеш и да си позволяваш да правиш оценки кое е било успешно.
За клаксоните е № 11.
Няма как само да се бодне реле в бушониерата и от това светенето на фаровете да се подобри.
По-добре погледни дали изрично си посочил на коя позиция е бил въпросният мост преди да го махнеш и да си позволяваш да правиш оценки кое е било успешно.
За клаксоните е № 11.
Няма как само да се бодне реле в бушониерата и от това светенето на фаровете да се подобри.
- Iezekil
Dpop написа: По-добре погледни дали изрично си посочил на коя позиция е бил въпросният мост преди да го махнеш и да си позволяваш да правиш оценки кое е било успешно.
Въпросните мостове/фарове и клаксон/ бяха на мястото на двете релета с номер 53.Или както казваш позиция 10 и 11.
Dpop написа:Няма как само да се бодне реле в бушониерата и от това светенето на фаровете да се подобри.
И защо?То всъщност това и питам....
Позволението произтече от онзи твой пост,позволяващ си да ме поправи,че не знам какво говоря.Говоря за фарове,а ти ми казваш,че говоря за клаксон.Не съм толкова изкуфял все още...Dpop написа: и да си позволяваш да правиш оценки
Малко на изуст говоря, но по спомени беше така:
Реле има, ако има фарове за мъгла отпред.
Мостчето е дали да "спират" късите, когато се мине на дълги.
Когато сме с едносекционни фарове, късите трябва да спрат. Ако сме с двусекционни - не е нужно.
Също, предполагам знаете, когато минете на дълги, фаровете за мъглата също спират.
Тук, колега го е обяснил:
https://sites.google.com/site/stoyneff/exterior/b3--b4-jumpers-for-fog-lights-and-high-beams-working-simultaneously-and-high--low-beams-working-simultaneously
Реле има, ако има фарове за мъгла отпред.
Мостчето е дали да "спират" късите, когато се мине на дълги.
Когато сме с едносекционни фарове, късите трябва да спрат. Ако сме с двусекционни - не е нужно.
Също, предполагам знаете, когато минете на дълги, фаровете за мъглата също спират.
Тук, колега го е обяснил:
https://sites.google.com/site/stoyneff/exterior/b3--b4-jumpers-for-fog-lights-and-high-beams-working-simultaneously-and-high--low-beams-working-simultaneously
- Iezekil
За това Б3 нямат мост,за да изключва късата светлина на дълги,отделно и тока на халогените минава през това реле.Сложно стана.
- Dpop
- Двигател:
Няма нищо сложно в цялата тема. Автора се интересува "имали някой в София да подобрява фаровете не светят много добре".
Ако Ваското1 не може да ти отдели време колега, ти препоръчвам да потърсиш Люси в кв. Орландовци или Никси и Мишо в кв. Герман или Стефан и Милен в кв. Красна поляна или Боби и Стенли в кв. Бояна. При когото и да отидеш, можеш да разчиташ на коректно отношение и свършена работа. Всички изброени имат теми в подраздел сервизи, магазини и части за VW http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Това е линк към тема, ако решиш сам да го направиш http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=2835
Ако Ваското1 не може да ти отдели време колега, ти препоръчвам да потърсиш Люси в кв. Орландовци или Никси и Мишо в кв. Герман или Стефан и Милен в кв. Красна поляна или Боби и Стенли в кв. Бояна. При когото и да отидеш, можеш да разчиташ на коректно отношение и свършена работа. Всички изброени имат теми в подраздел сервизи, магазини и части за VW http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Това е линк към тема, ако решиш сам да го направиш http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=2835