Passat Б5 1.8 бензин - тракане от двигателя

Техническа и сервизна информация за Passat
ivanchob
Автомобил:
Двигател:

Passat Б5 1.8 бензин - тракане от двигателя

Мнениеот ivanchob » Пет 12 сеп 2008 10:11

Здравейте колеги,
от скоро съм собственик на Пасат Б5 1.8 бензин - нов внос.
Още като е купувах, двигателя мъркаше та не се чуваше даже ...
След смяна на консумативите, въпреки че взех най-доброто масло (там е работата, този който ми сменяше маслото е близък роднина, и той смени маслото и ми каза какво взема, но не помня как се казваше в момента), двигателя се разтрака като на дизел. Направо съм отчаян :(

Можете ли да ми препоръчате някакъв сервиз където да е видят, и да кажат дали става нещо от тая кола или не. Моля за проверен сервиз, където ще ми дадат точна информация, за да знам какво да е правя.

П.С. Един приятел каза че е от оптегача вътре, че маслото не можел да го повдигне, че не нямало налягане, щото като се дало газ, и се отнеме за малко (наистина малко) време не трака, а е спокоен ... но после е пак като трактор :(

Поздрави и Благодаря Много
Иван

Последна промяна от ivanchob на Пет 12 сеп 2008 10:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 12 сеп 2008 10:20

Почни оттук и си edit-ни поста, че иначе първата страница от темата ти ще е само с линкове към това - http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=38785

А, и напиши какво масло си сипал и дали си имал инфо с какво е била преди това, когато е "мъркала"?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 12 сеп 2008 11:14

дай вискозитета на новото масло!

Потребителски аватар
TheKingslayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheKingslayer » Пет 12 сеп 2008 12:25

Същата история. Купих Passat 1,8Т преди 1 месец. След смяната на консумативите (масло, ремъци, ролки, филтри) се появи едно тракане. Тракането обаче не се засилва с увеличаване на оборотите, а е постоянно. Ходих по сервизи - проблемът бил в хидравличната помпа. Все още обаче не съм я сменил, защото много първоначални разходи се натрупаха.

ivanchob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanchob » Пет 12 сеп 2008 12:35

Здрасти колега,
и при мен не се засилва тракането. Но като се даде продължително газ, и след това се спре да се дава, и утихва за малко време. Може ли да се уговорим да ги чуем дали са еднакви.
И ако може да ми кажеш в кой сервиз си бил, за да отида да кажат при мен какво е.

Благодаря за отговора!
Поздрави
Иван

TheKingslayer написа:Същата история. Купих Passat 1,8Т преди 1 месец. След смяната на консумативите (масло, ремъци, ролки, филтри) се появи едно тракане. Тракането обаче не се засилва с увеличаване на оборотите, а е постоянно. Ходих по сервизи - проблемът бил в хидравличната помпа. Все още обаче не съм я сменил, защото много първоначални разходи се натрупаха.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 12 сеп 2008 12:41

ivanchob написа:Здрасти колега,
и при мен не се засилва тракането. Но като се даде продължително газ, и след това се спре да се дава, и утихва за малко време. Може ли да се уговорим да ги чуем дали са еднакви.
И ако може да ми кажеш в кой сервиз си бил, за да отида да кажат при мен какво е.

Благодаря за отговора!
Поздрави
Иван

TheKingslayer написа:Същата история. Купих Passat 1,8Т преди 1 месец. След смяната на консумативите (масло, ремъци, ролки, филтри) се появи едно тракане. Тракането обаче не се засилва с увеличаване на оборотите, а е постоянно. Ходих по сервизи - проблемът бил в хидравличната помпа. Все още обаче не съм я сменил, защото много първоначални разходи се натрупаха.

Ок, в края на краищата питането ти е за сервиз - има цял раздел Сервизи за VW - и клубните са там, и такива препоръчани от колеги...

Много по-ясно за всички тук ще е ако пишеш примерно "Като купих колата, беше с 5W40 пълна синтетика и малко го похапваше двг-то... На следващата смяна сложих 10W40 полу-синтетика и всичко заспа..." или както е писал колегата lrlmodo - дай вискозитет. /туй с маслата не го измислям, при мен беше този случай, ама в багажника се търкаляше тубата, та оттам знам.../
Успех и нема да се отчайваш! :wink:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 12 сеп 2008 19:17

Ами ако не е от маслото?Доста хора има изгоряли така,купуват кола работи перфектно и след първа смяна на масло......олеле майко..
Има голяма възможност този който ти е продал колата да е сложил добавки в маслото и след смяната колата си показва "рогата".
Един познат така взе БМВ 12000 бона се изръси и след първата смяна на маслото му се доплака наложи се основен ремонт на двигателя.......
Дано да е от маслото.... :roll:

bobo82
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat Б5 1.8 бензин - тракане от двигателя

Мнениеот bobo82 » Съб 08 мар 2014 22:41

само не разбра намерихте ли от кьде идва проблема че и моита трака .смених обтегач верига и пак си трака при загрял двигател

qq12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qq12 » Нед 09 мар 2014 12:56

Намери начин да премериш налягането на маслото - маслените помпи са слаби места на тези двигатели.

Последна промяна от qq12 на Нед 09 мар 2014 20:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Нед 09 мар 2014 14:21

При тези пасати това е често срещан проблем без значение дали са с турбо или без.Както е казал колега qq12 трябва да се види налягането на маслото. Възможните причина са маслена помпа или запушена цедка на маслената помпа която се оправя след почистване.Друга възможност е обтегача на веригата който също може да се оправи след почистване на буталцето, но не винаги това помага и се налага смяна.Без замерване налягане на маслото няма как да се разбере къде е проблема за това, че това е задължително да се направи.

qq12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qq12 » Нед 09 мар 2014 23:18

Забравих да кажа - не карай така колата ,че ще я бракуваш. Всичко става на салата .

Върни се в “Passat”