От няколко месеца имам удоволствието най-сетне да съм горд собственик на пасат б5 99г. АФН. И малко по малко решавам проблемите му, но има няколко, с които за сега не мога да се преборя.
1. Като го взех и имаше изгорели бушони, смених ги, но все още нямам светлини в купето при задните седалки. Предния плофон, който е до предното стъкло свети, но задните не. И също така плофона свети при отваряне на всяка една врата с изключение на шофьорската. Предполагам проблема е в комфорт модула, но не знам дали трябва смяна или подлежи на ремонт?
2. Нямам я функцията за вдигане на прозорците от ключа. Автоджамбаза твърдеше, че се свалят прозорците при задаржане на бутона за отключване на вратите(със сгъваем ключ съм с 2 бутона), но не бачка. Не бачка и когато задаржа ключа за отключване на вратата в позиция отключване.
3. Вчера бях да си направя една разходка до връх Шипка по случай националния празник, но по време на пътешествието изпитах неприятна изненада. В краката на десния пътник на задната седалка постоянно имаше много вода. В края на краищата разбрах, че "легенът", в който се намира акумулатора е пълен с вода и оттам парното засмуква вода и вкарва в купето орез драбата за духане на горещ въздух в краката, но ми е любопитно защо вкарва вода само от едната страна, а от другата е Сахара (няма и капка)?
пасат б5 няколко проблема
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Няколко проблема с пасат б5
Да това ще го направя веднага щом спре да вали, но ми е интересно защо влиза само от единия край вода?
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: пасат б5 няколко проблема
Колега само от дясно имаш вода защото водата влиза през филтъра за купето, който е от дясно. Отпоши си канализацията под сервото и акумулатора да не прецакаш сервото.
-
- Автомобил: Skoda Superb 2.8 V6 30V
- Двигател: AMX
- Контакти:
Re: пасат б5 няколко проблема
Поправи си и тези връзки по инсталацията, след като отпушиш каналите. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=408163 99.9% след това ще светнат плафоните и всичко. Единствено може да остане проблема със шофьорската врата, там ще трябва да се смени едно микро ключе в бравата. Аз преправих бравата и монтирах такъв ключ от врата на микровълнова фурна
.