Passat b3 шибедах залепен със силикон

Техническа и сервизна информация за Passat
stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Passat b3 шибедах залепен със силикон

Мнениеот stoyan0304 » Пет 28 фев 2014 13:45

Здравейте
Сетих се за шибедаха, и имам един въпрос:
Шибедахът е залепен със силикон по фугите. Шибедаха е електрически. Дали е желателно да се мъча да го отварям или изобщо да не го закачам. Колата е Пасат Б3 комби 1993г. Въпроса ми е затова, защото нямам никаква идея предишните собственици, защо са го залепили, но явно е имало защо, страх ме е ако го отворя да не вземе да протече после след като се отвори и изобщо дали ще успее да се затвори :icon_lol
Затова сега карам така, не че ми е притрябвал, но да знам дали да се пробвам по-нататък (например лятоото) да го отвярям ии да не го закачам
Благодаря предварително ! :wink

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Passat b3 шибедах залепен със силикон

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 01 мар 2014 8:47

Със сигурност е почупено нещо вътре, предимно водачите се чупя, тогава не се затваря равномерно и протича, така че както е залепено не го пипай, освен ако не решиш да се разделиш със сума равна на цената на колата за ремонт

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 01 мар 2014 8:52

Ако има нещо счупено в форума ще намериш цял шибидах за няма и 50лв..

П.п Пассат Б3 не струва само колкото един люк :death

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 01 мар 2014 19:27

Най-вероятно нещо е счупено (99% левия водач). Ако имаш желание можеш да си го оправиш - намираш люк от Пасат В3-4, Голф 2-3, Венто и т.н. - всички стават, но по-добре е да е като твоя, за да не стават цигании с прислагвания и преправяния ( обичам всичко да изглежда както си е направено в завода :smile ). Разликата е в управлението - по-старите са с едно копче, по-новите са с копчета на плафона. Сваляш пластмасите и тавана, махаш твоя, слагаш новия и готово! (Колко лесно звучи само, що ли не го усетих?!? :icon_lol :death ) На "новия" преди това му правиш профилактика - почистване и смазване и не забравяш ежегодното почистване и смазване. Гъзарийка си е, но ако не ти се занимава - не го пипай. В сервиз ще го оправят, но цената е около 200лв. в Пловдив. Успех! :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 04 мар 2014 23:26

Върни се в “Passat”