Б5 смяна маншон на спирачен цилиндър

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Б5 смяна маншон на спирачен цилиндър

Мнениеот plkochev » Вто 11 мар 2014 22:49

Кажете как се сменя този маншон?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Смяна маншонче на спирачен цилиндър, Б5

Мнениеот vucata » Вто 11 мар 2014 23:02

Сваляш апарата. Развиваш маркуча за спирачната течност, като преди това го стисни със клещи за да не изтече течността. След като махнеш маркуча вече апарата ще е свободен за действие. Трябва ти менгеме за да стиснеш апарата и да извадиш спокойно буталото, ако е заяло и не иска пробвай с други клещи гарги с въртеливо движение нагоре да го въртиш и ще излезе. Буталото трябва да е в ръцете ти. Сега вадиш внимателно стария маншон за да не се разкъса в каналчето, ще ти е по-трудно да го изчистиш. С отвертка, такава малка която е огъната на върха( може и здрави пинсети) започваш да чистиш канала на самия цилиндър където се вкарва края на маншона. Чистиш до блясък, но внимавай да не го надереш, защото после ще влезе накриво новия маншон. Измиваш с вода апарата, подсушаваш с въздух по възможност. Преди да измиеш развий пробката на апарата, за да можеш да обезвъдушиш след това.След като всичко е сухо взимаш новия маншон слагаш го на апарата и започваш да го вкарваш равномерно в улея който си изчистил. След като си убеден, че трябва да е влязъл навсякъде го дръпни леко в края за да видиш дали се разпъва както трябва и не излиза от улея. Трябва ти 2ри човек за да държи маншона, а ти да вкарваш буталото. Ако не влезе свободно го натисни малко с гаргите, внимавай да не е накриво ! Отиваш при колата, слагаш апарата развий леко пробката за обезвъздушаване, сложи накладките, виж водачите на апарата как са, ако имат нужда и тях раздвижи с нова грес, като предварително почисти хубаво, завий хубаво болтовете на водачите към апарата, завий маркуча за спирачната течност и освободи клещите. Изчакай да потече хубаво течност от пробката и тогава я стягай. Обезвъздушете за всеки случай и приятно каране....съжалявам за дългия коментар и дано съм бил полезен :beer

Забравих да кажа, че буталото ако има ръжда и не се махне с парцал трябва да вземеш ново

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна маншонче на спирачен цилиндър, Б5

Мнениеот plkochev » Вто 11 мар 2014 23:45

Горе долу и аз така направих. Но когато натисна буталото да си влезе на мястото къса маншона. Трябва много точно и равномерно да се натиска. Струва ми се че без преса или нещо подобно няма как да влезе.

Успях най-накрая да го сменя след 3 скъсани маншона. Проблема се оказа, че са ми давали грешни маншони за цилиндър 54мм., а моя е 57мм.

Върни се в “Passat”