Привет на всички!
Колеги, наскоро си купих първия си личен автомобил Passat B5 (3B) (1998), млад шофьор съм и не разбирам много от коли, затова Ви моля за помощ. Когато направих първата диагностика на колата излезе, че има проблем с темп. датчик и на още една част на колата, на която не съм сигурен за името, но мисля че ми казаха "разширител, които влиза в смукателя" (до колкото си спомням тази част се намира над темп. датчик и представлява черна пластмаса с маркуч, които беше скъсан на едно място). От една седмица, когато запаля сутрин колата започва да работи на 1100 оборота и веднага се вдига разхода на горивото от 9 отива на 15-15.9 и започва да спада и покачва, но не повече от 15.9. Това продължава около 5мин. Случвало се е когато поддам газ на място колата да влезе в нормалните обороти, но когато седи на едно място оборотите съвсем леко играят. Допитах се до няколко приятели, които ми казаха, че най-вероятно е от темп. датчик, друго мнение което ми дадоха е, че може би е от жилото, а в най-лошия случай дроселовата клапа да е издала багажа.
П.С. темп. датчик и разширителя (ако въобще така се казваше) все още не съм ги сменил, защото ми казаха че мога още да карам с тях, но това беше преди около 2 месеца.
Очаквам вашите мнения и решения на проблема!
Благодаря Ви предварително!
Passat B5 (3B) (1998) - Проблем с оборотите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 (3B) (1998) - Проблем с оборотите
Последна промяна от gerdzhikov на Нед 23 мар 2014 13:12, променено общо 1 път.
- quattro team
- Автомобил: Passat V6 4motion
- Двигател: ALG 2000
- Контакти:
Re: Passat B5 (3B) (1998) - Проблем с оборотите
температурния датчик се вижда на диагностика като бял ден, за него няма какво да коментираме. Проблема с оборотите наи-вероятно ще се реши с почистване на дросел, после трябва да се калибрира софтуерно обаче. Разширителя е канистер, той може да се изолира без да вличе на работата на мотора и караш. Ако искаш драсни лс с подробности да ти съдействам имам и диагностика. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 (3B) (1998) - Проблем с оборотите
Ходих в един сервиз и ми казаха, че е възможно да е от маркуча за отдушника на двигателя, защото е почнал да се разкапва. Ходих в няколко магазина да потърся този маркуч, но се оказа че е труден за откриване. Отидох в "ХААС 60"(официалния сервиз на Фолксваген в Пловдив) и ми казаха цена 70 лева, която е много според майстора който ще оправи колата ми. Ако някой знае къде мога да намеря по-евтино такъв маркуч, ще помоля да ми сподели.
На този линк съм снимка на частите, който ми трябват и съм ги оградил с червено.
линк: http://postimg.org/image/dvz22nmwl/
На този линк съм снимка на частите, който ми трябват и съм ги оградил с червено.
линк: http://postimg.org/image/dvz22nmwl/