Загрява ли Б3 с предна броня от Б4?!
Загрява ли Б3 с предна броня от Б4?!
Любопитно ми е защото съм се намислил да слагам броня от Б4 и не знам дали няма да загрява с нея,изрязъл съм решетката малко.А и трябва ли да се преправя за да се сложи бронята от Б4? Благодаря колеги 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Загрява ли Б3 с предна броня от Б4?!
Тези В3-ки са смятани да теглят въздух отдолу.Когато го няма ножа на предната броня (онова,дето всички все го чупят и го връзват с хиляди свински опашки,в движение охлаждането е по-зле,защото няма естествен поток на въздуха.Заборника,който седи пред радиаторите е там,за да осигурява обдухването на целия радиатор,не само на долната част. Съответно ако махнеш заборника и сложши броня от В4,няма да имаш проблеми.Ако оставиш заборника,ще имаш проблеми,защото новата ти броня няма да има ножа,който имат В3-ките заводски.
За преправянето и монтажа - не мога да помогна особено
.

За преправянето и монтажа - не мога да помогна особено

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Стефчо, аз на моя съм му махнал всичките пластмасови въздухозаборници и шитни доста отдавна, решетката и основата на бронята са ми изкъртени, ножа с една тел е вързан за ухото под радиатора. За 4-5 години единственото загряване, ако може така да се нарече е от преди месец време, 39,5 градуса на сянка в Берковица, 35 градуса горе на Петрохан, по време на качването около 20 километра е, вдигна 100 градуса мотора, но си ги държеше т.е нямам никакви проблеми със загряване макар и с осакатени пластмаси, нямам и климатик де и радиатора ми е от най- малките, а пластмасите ги разринах, защото като се запали мотора преди време почти всичко беше стопено около радиатора.
Иначе Мити Каменов, кара пасата с такава броня от поне 2 години, неговия е дизелов и няма проблем с охлаждането.
С това едва ли си постигнал много, отзад точно зад решетката има една ламаринена греда, която е доста плътна и все едно тая отпред маска не си я изрязвал. За преправянето не знам, но май пластмасата от Б4 става на основата на Б3 с някой прежалими разлики в щипките. Пешката също мое да фърли едно мнение осветление по въпроса.
Иначе Мити Каменов, кара пасата с такава броня от поне 2 години, неговия е дизелов и няма проблем с охлаждането.
NiGhTy написа:изрязъл съм решетката малко.А и трябва ли да се преправя за да се сложи бронята от Б4? Благодаря колеги
С това едва ли си постигнал много, отзад точно зад решетката има една ламаринена греда, която е доста плътна и все едно тая отпред маска не си я изрязвал. За преправянето не знам, но май пластмасата от Б4 става на основата на Б3 с някой прежалими разлики в щипките. Пешката също мое да фърли едно мнение осветление по въпроса.
Последна промяна от К.Одаджийски на Пет 17 авг 2012 6:03, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Метни му един климатик и ще прегрее
При климатика проблема е,че товари по две направления,когато му няма ножа и заборниците - не се охлажда добре кондензатора,от там компресора бичи на високо налягане и съответно дърпа повече мощност от мотора и съответно той се товари повече и грее.На всичкото отгоре кондензатора е пред водния радиатор и при високото налягане,той се напича много (70-80 градуса без проблем ги достига при сериозни налягания на фреона) и директно грее водния и колата съвсем и се е*ава майката
.Моят прегряваше редовно,като му беше строшен ножа на бронята.Смених го и цък,5 градуса надолу поне (а съм с най-големия воден радиатор
).Същото става и със заборника (известно време бях без него).
При такава без климатик/троник,не е толкова голям проблем,защото радиатора си има достъп до атмосферата,а иначе климатичния го затваря отпред стабилно.

При такава без климатик/троник,не е толкова голям проблем,защото радиатора си има достъп до атмосферата,а иначе климатичния го затваря отпред стабилно.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Съгласен, аз нямам климатик 

- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с броня от B4 на B3, с "малкия" радиатор съм + клима, но имам допънително поставен вентилатор пред радиаторите. За 2 години каране, съм нямал проблеми със загряването, като изключим зверските натоварвания по проходите, лятото+клима и пълна кола "до горе" с хора и багаж
, но включили втората степен всичко си идва на мястото
П.С. Вторият вентилатор ми е такова SPAL-че

П.С. Вторият вентилатор ми е такова SPAL-че

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Проблем със загряването няма, хем колата е с климатик, а и мотора не е от най-малките
На бая места съм писал подробно за монтажа и особеностите...
На бая места съм писал подробно за монтажа и особеностите...
tihony_audio написа:
П.С. Вторият вентилатор ми е такова SPAL-че![]()
Аз махнах тва "спалче " и сложих вентилатор Ф 40 оригиналния е Ф 30 , сега и в града се движи до 91-92*.
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod® написа:tihony_audio написа:
П.С. Вторият вентилатор ми е такова SPAL-че![]()
Аз махнах тва "спалче " и сложих вентилатор Ф 40 оригиналния е Ф 30 , сега и в града се движи до 91-92*.
При мен до такъв размер позволява, защото съм с меден радиатор на климата, а той е по-дълбок от алуминиевите подобни

Грешката е моя, смених оригиналния стоков вентилатор с по -голям и махнах малкия от пред т.е. с един голям вентилатор съм.
- ericmax
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ползвам и аз темата.
Мисля да модифицирам малко бронята на моята Б3.Ножа отдолу ще го оставя,само ще я позаздравя малко и мисля да махна пластмасите над ножа и да поставя решетка от мрежа.И евентуално допълнителни вертикални елементи с малка площ над ножа.
Тези дни гледах руски сайт,там повечето използват долна част от броня на ВАЗ
http://radical-foto.ru/fp/5c900025fffc49f88f88cb5289d74f3a
Дали ще има проблеми с този лек тунинг?
Мисля да модифицирам малко бронята на моята Б3.Ножа отдолу ще го оставя,само ще я позаздравя малко и мисля да махна пластмасите над ножа и да поставя решетка от мрежа.И евентуално допълнителни вертикални елементи с малка площ над ножа.
Тези дни гледах руски сайт,там повечето използват долна част от броня на ВАЗ
http://radical-foto.ru/fp/5c900025fffc49f88f88cb5289d74f3a
Дали ще има проблеми с този лек тунинг?
-
- Автомобил: VW PASSAT B3
- Двигател: RP 1993
Колега имаш ли идея от какъв ВАЗ е тази добавка на снимката ?
- vw 1.6TDI
- Автомобил: Vw Corrado 2 9 vr6
- Двигател: Abv 1992
Няма никви проблеми от 5 месеца съм с такава броня дори и още не съм и сложил решетката долу и не загрява :)
Гога Та написа:Колега имаш ли идея от какъв ВАЗ е тази добавка на снимката ?
лада самара