Включване халогени и странно жужене при Пасат В3 ...?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Включване халогени и странно жужене при Пасат В3 ...?

Мнениеот GT_power » Сря 21 мар 2007 22:20

Здравейте, колеги!
От няколко дни в семейството има нов член на VAG групата - Пасат`92, 1.8 (ABS). По екстрите предполагам, че може да е "Арива" обаче ги няма лепенките на задните панели, та не съм много сигурен :?
Тъй като сме в процес на разучаване, имам два въпроса:
1. Има халогени в бронята, но така и не можахме да разберем откъде се включват :shock Бихте ли ми казали къде се намира въпросното копче за халогените :?:
2. Значи, когато се даде ключа на контакт (да светнат лампите по таблото) се чува доста осезаемо едно жужене, което по моя преценка идва някъде под таблото при краката на пасажера отдясно до шофьора - тоест под жабката ... Когато се запали колата пожужава още малко и спира. Имате ли идея от какво може да е това :?:

Друг проблем е че изведнъж падат стрелките на бензиномера и температурата но аз прочетох доста теми по въпроса и разбрах че е от някакъв стабилизатор на напрежението вътре в таблото, който трябвало да се презапои, така че това не го поставям като въпрос :wink:
Поздрави на всички и предварително благодаря за отговорите 8)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 21 мар 2007 22:42

Честита придобивка !
Ако халогените са си оригиналните, би трябвало да се палят на второто положение на ключа за светлини за мъгла (над врътките за парното), но това при включени къси светлини. Е, не че не може да има и преработки де.
За жуженето - колата има ли климатик (климатроник) ? Ако да, за него нещо си мисля.
Много безаварийни километри с колата - надявам се да не ви разочарова, а и вие да й се отплащате с подобаващо обслужване !

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Сря 21 мар 2007 22:47

Благодаря за пожеланията :beer
Да, оригиналните халогени са. Цъках го това копче но не се сетих да пробвам при включени къси светлини - явно в това е разковничето 8)
А за жуженето - колата е с климатроник. Какъв може да е проблема - компресора ли :?: Щото иначе си работи перфектно, охлажда бързо и тн. както си трябва.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 21 мар 2007 22:50

Ами не съм запознат с климатрониците, ама мисля че имат някакво малко вентилаторче, и датчик за температурата вътре в купето - може и от него да е; а може и нещо моторчетата дето движат клапите. Ама по-добре да каже някой по-запознат, или пък още по-добре да я види някой който е наясно.
Успех !

STOIAN ANDREEV
Автомобил:
Двигател:

халогени

Мнениеот STOIAN ANDREEV » Сря 21 мар 2007 23:35

Честита придобивка! Първото положение е за халогените ,а второто за допълнителната стоп светлина. Само ,че както е казал колегата задължително трябва да са включени фаровете независимо дали габарити ,къси или дълги.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 21 мар 2007 23:39

Колега халогените ти могат да се включват и при положение габарити на ключа за светлините. :wink:

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Чет 22 мар 2007 11:02

Хъх ... явно има нещо прекъснато, защото не се включват :roll: Ще трябва да проследя системата ...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 22 мар 2007 12:53

Предните фарове за мъгла се включват при подаден контакт, независимо дали си пуснал къси, дълги, или габарити. Но трябва да си пуснал фаровете и да дадеш на контакт. Първото положение е за предните, второто положение ти е за задните фарове за мъгла (те не са допълнителни стоп светлини, ако ти сам не си ги направиш такива ;)) Жуженето ти идва от парното или климатика (има нещо тако помпа, или и аз незнам точно какво, което при подаване на контакт жужи, скърца или нещо от този сорт ;)) Карай и не се притеснявай ;)))) Много безпроблемни и щастливи километри ти желая! ;)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 22 мар 2007 13:06

честито, колега!
въпрос 1: карам В4 и при мен предни и задни светлини за мъгла се включват чрез издърпване на копчето за включване (един път - предни, втори път - задни) при включени габарити или къси светлини. (допуснах че и при теб може да е въртящ се бутона за светлини)
въпрос 2: и при мен при подаване на контакт компресора издава кратък шум и спира (тества се). ако шумът продължава по-дълго, най вероятно става въпрос точно за датчика за вътрешна температура в купето. при мен климата е слагана допълнително и този датчик е монтиран на панела под волана. почиства се внимателно и ако разполагаш със силиконов спрей, напръскай го.
дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Нед 25 мар 2007 18:31

Проблема е решен 8) И беше доста банален - изгорели крушки на халогените :wink: Ама като и двата не светеха, въобще не ми дойде на акъла първо тях да проверя. Но факт - и двете бяха изгорели. Смених ги и сега всичко е ОК 8) Благодаря на всички 8)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Включване халогени и странно жужене при Пасат В3 ...?

Мнениеот tyo » Нед 25 мар 2007 22:38

GT_power написа:...се чува доста осезаемо едно жужене, което по моя преценка идва някъде под таблото при краката на пасажера отдясно до шофьора - тоест под жабката ... Когато се запали колата пожужава още малко и спира. Имате ли идея от какво може да е това :?:

Нормално е :D И при мен го прави. Клапата на климатроника. Вакумна е. Машинката за вакума(при мен В3) е зад акумолатора. Поне там ме отвежда шлауха за вакума.

Върни се в “Passat”