Здравейте,
Имам B4 95г,1.8mi,с газова. Задните ми спирачки в момента са дискови, но не хващат добре, не зная от какъв модел са а и дясната дискова е изметната или поне аз така прецених. Скоро минах на преглед и ме подканиха да направя нещо по въпроса. Изчетох каквото намерих във форума по въпроса, но не можах да открия нужният ми отговор.
МОЛЯ, да ме насочите към темата или да ми кажете от какъв модел автомобил мога да си сложа отново дискови спирачки в които мога да бъда сигурен, че сега спирам на ръба и понякога се плаша, а и е опасно за околните въпреки че не карам бързо. Да не говорим че и ръчната не държи...
Благодаря ви.
Пасат B4 95г,1.8mi Задни дискови спирачки
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Пасат B4 95г,1.8mi Задни дискови спирачки
Този модел има регулатор, който в зависимост от натоварването на задната ос определя колко да спират задните спирачки. На следващия преглед отиди с пълен резервоар, а ако се наложи сложи някакъв товар в багажника и ще спре :) Въпросният регулатор има настройка, но досега не съм чул някой да е експериментирал с нея.
Кантара предния собственик го бе шунтирал махайки неговата пружина, но това го оправих. Бихте ли ме упътили оригинално Б4 с какви спирачки е отзад и дискови спирачки от кой модел ще са най-добри за моя Пасат?
Благодаря.
Благодаря.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Оригинално е с барабанни спирачки отзад. За дискови не мога да кажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този модел може да бъде и без кантар отзад.Има вариант с електронно регулиране на спирачното усилие на задния мост.Спирачни апарати стават от Г3, алуминиеви от Г4.Дискове...едно цяло са с главината, на Г3 мисля са същите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Pet_rov написа:Оригинално е с барабанни спирачки отзад. За дискови не мога да кажа.
Кой ти каза !!!
- Pet_rov
Ми никой - моят е така. Със същият мотор е. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това, че твоят е с барабани отзад, не означава , че Оригинално и останалите са така.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
dancing_niki написа: Въпросният регулатор има настройка, но досега не съм чул някой да е експериментирал с нея.
Моето кантарно го натегна едно приятелче,понеже въобще нямах задни спирачки.Аз бях привърженик да го сменя с трипътник,но не е хубаво задните спирачки да хващат по-добре/евентуално/от предните.
Оригинално задните мисля са 226мм.Оригинално гледам,че се продават за 1,8 дискове отзад,но масовата практика е да са с барабани. Така,че твоите не се знае дали са от Б4 или от Б3.На практика можеш да ползваш от всеки донор,зависи какво смяташ да правиш.Имаше някаква разлика в ръчната спирачка,огледай и дали имат гривни от ABS,което да те ориентира дали са от друга кола.
А какво значи "дясната дискова е изметната"?
За профилактика на спирачки освен смяна на маркучи,раздвижване или смяна на бутала на първо време не се сещам друго.Трябва да се види какво точно се случва.Инък дискове на старо можеш да си купиш за 20-50лв,барабар с апаратите.
От Голф мисля са с дупка по-малко шенкелите.
- Pet_rov
Не споря. Може би беше по-правилно да напиша, че Моят е оригинално с барабани отзад. Аз лично не съм виждал Пасат 90 коня с дискови спирачки. Мислех, че дискови спирачки отзад слагат на коли над 100 к.с., но може и да бъркам
- Iezekil
И аз съм така,и аз така мисля.Но си направих труда да отворя онлайн магазините и видях,че се предлагат задни дискове за Б4,1.8...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
карал съм временно без кантар б3....не е добра идея....в сухо време не се усеща но на мокро задните блокират преди предните и задницата тръгва много преди предните да хванат на 100%. Много хора ги махат ама те и задните им толкова държт поне аз съм останал с впечатление че хората много много не държат на задните спираки а идея си нямат колко е зле това за спирането...никой не може да ме удбеди че без кантар има добро спиране...
Здравей Iezekil,
А какво значи "дясната дискова е изметната"? Видимо накладките хващат само на половината от ширината на диска. Другата половина е ръждясала. Дали са изметнати или е друго смятам да се консултирам с някой знаещ до ден-два.
А какво значи "дясната дискова е изметната"? Видимо накладките хващат само на половината от ширината на диска. Другата половина е ръждясала. Дали са изметнати или е друго смятам да се консултирам с някой знаещ до ден-два.
- Pet_rov
Ето ти линк с устройството на задните дискови спирачки - LUCAS.
http://vin-online.ru/etka.php?vag=VW&rgn=RDW&mod=PA&year=1995&kat=147&gr=61560
Дискът го дават с размер 226 мм, с 4 или 5 отвора за болтовете на джантата.
http://vin-online.ru/etka.php?vag=VW&rgn=RDW&mod=PA&year=1995&kat=147&gr=61560
Дискът го дават с размер 226 мм, с 4 или 5 отвора за болтовете на джантата.
- Iezekil
Завърти диска и гледай внимателно как контактува с накладките от двете страни.Ако оста е крива да кажем и от външната страна накладката контактува от външната част на диска,то от вътрешната му страна трябва да е обратното-накладката контактува от вътрешната страна.Това наистина би било предпоставка за кофти спиране,обаче трябва да си личи и по гумата,като правят реглаж за предното колело взимат права от задното....
Може пък и накладките да са заяли нещоможе и супортите да са по-отворени....но и те се мерят лесно с шублер.
Може пък и накладките да са заяли нещоможе и супортите да са по-отворени....но и те се мерят лесно с шублер.