mccoy написа:да видим правилно ли съм разбрал
1. Ще изхвърлиш 4 свесни гуми защото си решил че са твърди
2. Ще дадеш 2000лв за Китайски джанти със добри гими.
и се притесняваш че колата ще започне да гори с 200-300гр. повече
Здравейте колеги,
4-те свестни гуми са стари, някаква измислена марка са, твърди са, шумни са и имат грайфер 4 мм и 5мм, носят наляво надясно, нестабилни са. Едната имаше някъде нещо като доста ожулено от едната страна и се притеснявам като карам семейството към България да ми гръмне някъде на някои завой и да се изпотрепем. 2.000 лв щях да дам за китайските, ако ми бяхте казали, че няма проблем, но както и сам мислех, китайското си е китайско. Когато ги вдигнах бяха прекалено тежки и някак си от вътрешната страна все едно беше правено от някаква сплав, от което много почна да ме съмнява качеството. Все пак 250 лв за "Жанта са много малко, при това нова.
225/45/17 ли ще гори повече или 195/65/15. Не ме притеснява, просто питам щото не знам :)
dispatch написа:Само да вметна, че колегата не живее в България... до колкото съм му чел другите мнения...
Иначе първите два варианта като джанти са добри.
Здрасти колега, да, още не съм се прибрал в БГ, това лято ще си идвам, та викам старите джанти 15-ки да ги махам, че много олющени и са жулени бая в бордюра.
Колеги, тука всички карат 1 сезон с едни гуми и на следващият ги сменят. 2-3 сезона карат по-бедните хорица, като мен :). Изхвърлят чисто нови гуми,изкарват ги за Полша, Литва, Румъния. За БГ не съм чувал. Изкупуват ги на по 10 лв гумата на едро с камиони, а ги продават на по 80 :). Говоря за маркови гуми като нокиан /финландски/, континентал /немски/, Мишелин и т.н. На джипа имах нокиан хакапелита 1500 лв струваха 4-те гуми зимни без шипове. На тях си пишеше мейд ин Финланд, а не полша или чайна и т.н.
Утре отивам за 2-рия вид джанти, казах му че ще трябва да падне в цената, която е 1200 лв. Джантите иначе каза че нямат никакъв дефект и са абсолютно като нови и са оригинални за ФВ. Гумите са 2009-та година 5мм. Може да ме изкарат това лято мисля, догодина нови. Пак ще видим де, ако са шумни много или тресат, махам ги и взимам нови. За джантите си мисля че 1.000 лв заслужават, какво ще кажете? 17-ка, мен ме кефи. Понеже гледах цените в БГ, мисля че 1.000 лв за тея джанти е добра цена, 2-ра ръка и са доста запазени. Мнения?
Имам един много спешен въпрос. 235/55/17 са гумите. Ще закачат предните гуми като завивам? Твърде много ли е 235 на 55 на 17-ка джанта? Знам че е нормално 225 на 45 на 17 нали? Ако закачат, това означава, че съм дал 1200 лв само за джантите. Моля за отговор, който види, че днес ще ходя да ги видя