Б3 91 г. изчезва водата от казанчето за охлаждане
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б3 91 г. изчезва водата от казанчето за охлаждане
Ами значи преди имах следния проблем. Когато спирах колата и тя изтине, започваше да тече вода/антифриз някъде от около казанчето, мисля че беше от един преливник отстрани. След това смених капачката и проблема се оправи. Нивото си оставаше същото. Отскоро обаче имам същия проблем, само че не разбирам откъде изтича тази вода или се изпарява. Понеже няма петна отдолу, а и видимо не виждам откъде капи, само че всеки ден наливам по половин бутилка вода в казанчето. Става дума з аПасат 91.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Може да е и от щуцера който е отдясно на главата от него излиза дебелия маркуч. Той е пласмасов и се измята или пука като остарее а и от температурата, огледай хубаво около него защото отначало изпуска по малко течност и тя се изпарява. Най лошия вариант е да ти е издухана гарн. на главата и от там да изчезва а понеже на нашите двиг. не смесва антиф. с маслото по трудно се хваща но дано не е това 

Теодор написа:Може да е и от щуцера който е отдясно на главата от него излиза дебелия маркуч.
Хоп, да се включа най-после и аз

Това беше при мен проблема- всеки ден ми изтичаха водите и очаквах пасатора да роди някое голфче, но не би...
Въпросния щуцер струва 7 кинта и много трудно се забелязва теча от там, още повече ако е омазано и с масло. Там има едно гумено пръстенче, което се беше поразпаднало. Другото, за което се сещам е изпарителя на газовата уредба и уплътненията там. При мен гълташе по литър на ден.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
kurmijanko написа:Момчета благодаря ви, обаче ше може ли по-точно да ми обясните къде е щуцера и водната помпа и изпарителя за газовата уредба.
- Напиши кода на двигателя, а изпарителя без да пуснеш снимка на двиг. отсек как да ти кажем къде е

Най добре намери някой компетентен приятел да ти ги покаже защото щом не си запознат по добре не пипай нищо. Или направо отиди при някой майстор да види за какво става въпрос.
kurmijanko написа:Момчета благодаря ви, обаче ше може ли по-точно да ми обясните къде е щуцера и водната помпа и изпарителя за газовата уредба.
колега, защо не опиташ там да ти диагностицират проблема ?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=46834
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Re: изчезва водата от казанчето за охлаждане
И аз имам подобен проблем обаче в казанчето за охл. течност има капки по стените все едно се изпарва, по-принцип съм взел концентрат (антифриз) и съм долял около 2л. вода, имам чувстввото че водата се изпарява, а антифриза седи :D идей от какво може да с получава колата е пасат 1.9 чист дизел 90г., забравих да сспомена, че от преливника изтича леко вода и не изчезва голямо количество нещо от сорта на 200-300ml.
-
- Автомобил: vw
- Двигател:
Колега ще извиняваш, че ще ти ползвам темата ама и аз имам такъв проблем. Голф 3 1.8 моно с газ, като спра и някъде отзад зад двигателя се чува как пада на колекторите, но маркучите са здрави и не знам какво друго има там. Ако някой може да каже.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
На 1.8 моно има едно маркуче което отива под моното и то много често се случва да се спука при скобата при моното и дупката е като глава на карфица и много трудно се вижда, че тече. Щуцера на мотора е като се гледа мотора отпред от дясната му страна откъм скоростите - един е няма как да не го видите. Другия е отпред и на него стои датчика за температура и той е голям и няма как да не се види. На 1.8 моно водната помпа е под конзолата под алтернатора и нея няма как да не я видите. Въпросните щуцери като се сменят, а и помпата и термостат или каквото и да било по блока е много важно преди поставянето на новите части много добре да се почисти мястото на контакт на новите части с блока, защото с времето се образуват окиси по блока през които макар и с нови уплътнения щуцерите пак текат. Последното място за теч, освен някой спукан маркуч, може да е разпаднал се щуцер на радиаторче за парно.