Б3 91 г. изчезва водата от казанчето за охлаждане

Техническа и сервизна информация за Passat
kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Б3 91 г. изчезва водата от казанчето за охлаждане

Мнениеот kurmijanko » Сря 16 май 2007 7:51

Ами значи преди имах следния проблем. Когато спирах колата и тя изтине, започваше да тече вода/антифриз някъде от около казанчето, мисля че беше от един преливник отстрани. След това смених капачката и проблема се оправи. Нивото си оставаше същото. Отскоро обаче имам същия проблем, само че не разбирам откъде изтича тази вода или се изпарява. Понеже няма петна отдолу, а и видимо не виждам откъде капи, само че всеки ден наливам по половин бутилка вода в казанчето. Става дума з аПасат 91.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 16 май 2007 7:53

Имаш ли газова уредба?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 16 май 2007 8:17

Mоже да е от много работи - пробит радиатор, пробит радиатор на парното, пробит тройник на термостата (имах подобен проблем и си капеше върху блока и се изпаряваше почти веднага).

kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurmijanko » Сря 16 май 2007 9:12

имам газова уредба.

Ами ако е пробит радиатор, би трябвало да го виждам. Иначе къде е тоя тройник от където може да капи и как да го хвана в крачка, за да съм го сигурен.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 16 май 2007 9:32

Tва е леглото на термостата.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 16 май 2007 9:53

Може да е и от щуцера който е отдясно на главата от него излиза дебелия маркуч. Той е пласмасов и се измята или пука като остарее а и от температурата, огледай хубаво около него защото отначало изпуска по малко течност и тя се изпарява. Най лошия вариант е да ти е издухана гарн. на главата и от там да изчезва а понеже на нашите двиг. не смесва антиф. с маслото по трудно се хваща но дано не е това :wink:

viksa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viksa » Сря 16 май 2007 16:33

Теодор написа:Може да е и от щуцера който е отдясно на главата от него излиза дебелия маркуч.

Хоп, да се включа най-после и аз :lol:
Това беше при мен проблема- всеки ден ми изтичаха водите и очаквах пасатора да роди някое голфче, но не би...
Въпросния щуцер струва 7 кинта и много трудно се забелязва теча от там, още повече ако е омазано и с масло. Там има едно гумено пръстенче, което се беше поразпаднало. Другото, за което се сещам е изпарителя на газовата уредба и уплътненията там. При мен гълташе по литър на ден.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 16 май 2007 22:23

Теодор написа:Може да е и от щуцера който е отдясно на главата от него излиза дебелия маркуч.

И при мен беше това!
Втори път го сменям, гада му с гад!
Водата при загрял двигател се изпарява почти мигновенно и много трудно се вижда.

Потребителски аватар
venci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci » Чет 17 май 2007 8:12

при мен сълзи от водната помпа и се изпарява от топлия и корпус така,че неможеш да забележиш,че има теч.Погледни веднага след като спреш да ли има пара около помпата

kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurmijanko » Чет 17 май 2007 14:48

Момчета благодаря ви, обаче ше може ли по-точно да ми обясните къде е щуцера и водната помпа и изпарителя за газовата уредба.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 17 май 2007 16:54

kurmijanko написа:Момчета благодаря ви, обаче ше може ли по-точно да ми обясните къде е щуцера и водната помпа и изпарителя за газовата уредба.
    Напиши кода на двигателя, а изпарителя без да пуснеш снимка на двиг. отсек как да ти кажем къде е :wink:
    Най добре намери някой компетентен приятел да ти ги покаже защото щом не си запознат по добре не пипай нищо. Или направо отиди при някой майстор да види за какво става въпрос.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 18 май 2007 8:30

kurmijanko написа:Момчета благодаря ви, обаче ше може ли по-точно да ми обясните къде е щуцера и водната помпа и изпарителя за газовата уредба.

колега, защо не опиташ там да ти диагностицират проблема ?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=46834

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Re: изчезва водата от казанчето за охлаждане

Мнениеот breakforce » Пет 04 апр 2014 13:18

И аз имам подобен проблем обаче в казанчето за охл. течност има капки по стените все едно се изпарва, по-принцип съм взел концентрат (антифриз) и съм долял около 2л. вода, имам чувстввото че водата се изпарява, а антифриза седи :D идей от какво може да с получава колата е пасат 1.9 чист дизел 90г., забравих да сспомена, че от преливника изтича леко вода и не изчезва голямо количество нещо от сорта на 200-300ml.

kolev5833
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот kolev5833 » Пет 04 апр 2014 13:32

Колега ще извиняваш, че ще ти ползвам темата ама и аз имам такъв проблем. Голф 3 1.8 моно с газ, като спра и някъде отзад зад двигателя се чува как пада на колекторите, но маркучите са здрави и не знам какво друго има там. Ако някой може да каже.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 05 апр 2014 10:38

На 1.8 моно има едно маркуче което отива под моното и то много често се случва да се спука при скобата при моното и дупката е като глава на карфица и много трудно се вижда, че тече. Щуцера на мотора е като се гледа мотора отпред от дясната му страна откъм скоростите - един е няма как да не го видите. Другия е отпред и на него стои датчика за температура и той е голям и няма как да не се види. На 1.8 моно водната помпа е под конзолата под алтернатора и нея няма как да не я видите. Въпросните щуцери като се сменят, а и помпата и термостат или каквото и да било по блока е много важно преди поставянето на новите части много добре да се почисти мястото на контакт на новите части с блока, защото с времето се образуват окиси по блока през които макар и с нови уплътнения щуцерите пак текат. Последното място за теч, освен някой спукан маркуч, може да е разпаднал се щуцер на радиаторче за парно.

Върни се в “Passat”