Passat B5 1.8 20V ADR - достъп до смукателна тръба

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
b3as7
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1997 ADR

Passat B5 1.8 20V ADR - достъп до смукателна тръба

Мнениеот b3as7 » Нед 11 май 2014 15:55

Здравейте,

Колата е Passat B5, 1997, 1.8 20V ADR двигател, газ/бензин. Днес при потегляне след минаване на газ тръгна да ми гасне и изфорсирах малко повече, в резултат на което се чу силно изпукване и замириса на гума. След като огледах предположих, че смуче въздух отнякъде. Чуваше се едно съскане и на газ, и на бензин, особено при отпускане на педала. На ниски обороти и без натиснат съединител гасне, на високи обороти не върви. В спряло положение оборотите играят, двигателят се тресе яко.

Някак я докарах до вкъщи и след старателен преглед и много псувни открих, че се е извадила гумата, която свързва една от смукателните тръби и двигателя. Явно това е изпукало. Започна една борба да развия двете скоби, да наместя гумичката и да завия скобите. Грозна работа. На супер кофти място се намира, едва мога да бръкна с 2 пръста. Падаха скоби, завивах накриво, отвивах пак, гумата застане от едната страна, отмести се от другата - абе, преборих се в крайна сметка и в момента колата върви. Не гасне, но на високите обороти е тромава и се чува пак съскането, просто по-тихо от преди. Явно продължава да смуче въздух. Оборотите вече не играят.

И така, пускам снимка и разни насочващи въпроси, пък ще се радвам ако ми помогнете с идея как да си осигуря достъп до тая гума на смукателната тръба. СНИМКА

Има ли начин да си осигуря достъп до тая тръба (номер 2 на снимката), така че да наместя хубаво гумата и да стегна скобите на спокойствие? Иска ми се да разкарам тръбите номер 1 и 3. Тръба номер 1 ми пречи най-много. Тръба номер 3 е за антифриза, с удоволствие бих свалил и нея. Има ли някакви особености при разглобяването? На номер 1 има 2 болта от двете страни, които се изкушавам да развия. Какво ще изскочи отдолу? Мога ли да повредя нещо?

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Re: Passat B5 - достъп до смукателна тръба

Мнениеот george12 » Нед 11 май 2014 16:12

Колега , провери си тръбата за картерната вентилация , намираща се под всмукателният колектор . Често е спукана

Върни се в “Passat”