Пасат Б5.5 1.9ТДИ автоматик
Пасат Б5.5 1.9ТДИ автоматик
Колеги решил съм да си купувам такъв пасат автоматик. С двигателите и окачването съм запознат и знам какво и каде да гледам, но с автоматиците въобще не съм наясно. Та искам да ме посъветвате как да разбера дали всичко е наред с автомата, когато си харесам кола. Също така ме интересува и какви са разходите за поддръжката на скоростите.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Колегата dobrinb е с Б5.5, 1,9 101 к.с. (фабрично), автоматик. Мисля че автоматика също си има компютър (или този на колата се грижи и за него - абе все тая) така че на диагностика си излизат и грешките на автоматика (ако има такива и не са изтрити). Мисля че имаше някакви проби дето се правеха на автоматика - натискаш спирачката и даваш газ за няколко секунди, и се гледа какви обороти ще развие (ама нека кажат по-запознатите с автоматици); подръжка - сменя се маслото на определено време (километри) - за подробности както вече писах - някой който е имал вземане-даване с такава кутия.
Един приятел си взе ауди а3 автомат и откакто го взе след няколко месеца започнаха да му се бъркат скоростите. Тои дава назад а тя тръгва напред и обратното, но отвреме навреме и му казали, че софтуера на автоматика дава грешка и за да му я оправят казали, че струвало 10 000 лв!!!. Та аз нещо се наплаших, но пък ми се кара автомат вече по тия задръствания.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Диагностиката е ясна, както и маслото /плюс гарнитура и филтър/, но трябва да се покара, за да се види. При автоматика, най - важното е да не тръгва с тласък или удар, т.е. като включиш и дадеш газ, да не "поскача". Също така, след като я купиш, е добре, при потегляне, да изчакваш самата кутия да зацепи, и тогава да даваш газ, за да не се тормози.