пасат Б5 ADR мотор - чип, възможно ли е и къде?
- Martin_Zdravkovski
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20v 125
пасат Б5 ADR мотор - чип, възможно ли е и къде?
Здравейте, имам Passat B5 1.8 20v 125к.с. ADR мотор с газов инжекцион. Въпроса ми е дали има как да се сложи чип и ако е възможно къде може да се направи, също така какви пари ще струва горе долу. Благодаря предварително колеги.
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Чип на пасат Б5 ADR мотор - възможно ли е и къде?
При атмосферките ефекта е минимален(дори нищожен)! Ако ти се разделя с едни 200-300лв,има Колеги,които ще ти свършат работата!Според мен не си струва обаче .....
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Доколкото знам ако се кара на бензин не е оправдано, но ако се кара на газ както е в случая, с едно правилно направено чипче ще върви по-добре и ще падне разхода. Нека колегата Brezel се изкаже като капацитет по тези въпроси.
- Martin_Zdravkovski
Целта ми е да се вдигне малко мощността, тъй като сложих прекалено голяма бутилка на мястото на резервната гума - 54 литра и самата резервна гума стои в багажника тя е 205/60/15 с железна джанта и колкото и да е си тежи. Усещам как се затормозява двигатлея на баирите и това ме дразни.
Като цяло двигателя е много добър, но ако си го караш на бензин. Не е кой знае колко мощен, но върви прилично. Естествено поради финансови причини сложих газ, но не мога да свикна още с това, че не върви вече толкова добре.
Като цяло двигателя е много добър, но ако си го караш на бензин. Не е кой знае колко мощен, но върви прилично. Естествено поради финансови причини сложих газ, но не мога да свикна още с това, че не върви вече толкова добре.
- Martin_Zdravkovski
Ако говорим в цифри, идеята ми е от сегашните 125к.с., да се направи около 140-145к.с. с този чип. Четох малко в интернет, на повечето места пише, че чипът може да увеличи с около 15-20% мощността зависи от двигателя на автомобила.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
На атмосферен мотор - 10 процента най-много. Мисля че един хубав чип ще я направи да е 130 коня на газ :) Не повече. Сега газта е отнела от конете, да си ги върнеш най-много и 5 коня отгоре
Ефектът ще е неуловим, просто пари хвърлени на вятъра ... Ако ГИ и двигателя са ти читави, то мощността на газ трябва да е равна на тази на бензин. Иначе Brezel ще ти свърши чудесна работа, стига да не те разубеди, че е безсмислено. С чип и без чип, колегите с 1.9 TDI пак ще те издухват по нанагорното, макар и с по - слаби двигатели.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А то като я караш на газ и тя си има неин собствен компютър тунера какво трябва да ти прави? Софтуер ана колата или на АГУ-то??? То ако тази гума ти тежи,то ако се качит е5 човека ще трябва някой да я бъта.Ако на бензин си ти върви доволно с тези килиграми от които се оплакваш се връщай при газаджийте за да ти регулират газта.
и тези обещания за 20% увеличаване на мощността на атмосферен мотор може да се проверят като се качи преди и след за да се види колко се е увеличила мощостта,но според мен не повече от 7-8 процента.
Имам един познат който прави софтуери и като го питам за бензинова кола отговора му е ,че няма смисъл,но ако клиента толкова държи да му взема парите и да му кажа,че вече е с чип и да си кара,но след няколко дни да му ги върна де :).Даже и номера мина на братовчед ми на BMW-то .Беше много доволен и вървяла даже повече
,но като му казах че нищо не е правено и му върнах парите чак започна да е убеждава,че е имало много разлика от преди и сега,а то горкия комп не е докосван даже,но нали има и внушение все пак.То може да е по-силно от конските сили и нютоните 
и тези обещания за 20% увеличаване на мощността на атмосферен мотор може да се проверят като се качи преди и след за да се види колко се е увеличила мощостта,но според мен не повече от 7-8 процента.
Имам един познат който прави софтуери и като го питам за бензинова кола отговора му е ,че няма смисъл,но ако клиента толкова държи да му взема парите и да му кажа,че вече е с чип и да си кара,но след няколко дни да му ги върна де :).Даже и номера мина на братовчед ми на BMW-то .Беше много доволен и вървяла даже повече

Интересно твърдение и още по-интересно заключение 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло на атмосферна кола да дадеш пари за чип е все едно да отвориш прозореца и да ги хвърлиш - ще имаш минимален ефект, по-скоро психологически.
А в твоя случай, когато си с газов инжекцион и уредбата си има собствен компютър, ако сложиш чип на компютъра на мотора (най-общо казано), то какво ще постигнеш?
А в твоя случай, когато си с газов инжекцион и уредбата си има собствен компютър, ако сложиш чип на компютъра на мотора (най-общо казано), то какво ще постигнеш?
- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 ADR мотор - чип, възможно ли е и къде?
Колега, аз също карам 1.8 20в и вървежа не е нищо особено. За чип и аз съм мислил, но няма смисъл, за да има по-голям ефект от чипа трябва да се сменят някои други неща, което не е оправдано. Ето ти графика от нета за чипа на АДР. Само да споделя, че аз не вярвам да се изкарат такива коне, но горе-долу да имаш представа.
Оригинални параметри: Конски сили 125; Въртящ момент 173
Стандартен чип тунинг: Конски сили 135; Въртящ момент 195
Агресивни версии: Конски сили 138; Въртящ момент 202
Има писано в ауди форума за чипа и в този форум, но отговора е един - не си струва. Сега се сетих, че едно момче, имаше тема в ауди форума, беше сложил чип, но не мога да я намеря. Поздрави :)
Оригинални параметри: Конски сили 125; Въртящ момент 173
Стандартен чип тунинг: Конски сили 135; Въртящ момент 195
Агресивни версии: Конски сили 138; Въртящ момент 202
Има писано в ауди форума за чипа и в този форум, но отговора е един - не си струва. Сега се сетих, че едно момче, имаше тема в ауди форума, беше сложил чип, но не мога да я намеря. Поздрави :)
- Martin_Zdravkovski
Ясноо...значи няма смисъл да се слага чип. А колкото до настройката на газта, отидох при газаджията и ми я настрои на ново, може би е с една идея по-добре в момента - може би - Просто ще трябва да се примиря с тези 125 коня и така. Все си мисля, че ако бях взел един друг пасат 1.8 Т 150к.с. щях да съм по-доволен, ама беше комби, за това не го взех, но в последно време комбито на Б5 започна да ми харесва повече.
Благодаря колеги, че се отзовахте все пак на глупавия ми въпрос :)

- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Този мотор върви като го вкараш в обороти. Аз също съм ГИ. Все пак Б5 комби не е бегачка за ластици ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Martin_Zdravkovski написа:Целта ми е да се вдигне малко мощността, тъй като сложих прекалено голяма бутилка на мястото на резервната гума - 54 литра и самата резервна гума стои в багажника тя е 205/60/15 с железна джанта и колкото и да е си тежи. Усещам как се затормозява двигатлея на баирите и това ме дразни.
Накратко: "Сложих газ и колата вече не върви, защото резервната гума ми е голяма и тежи". Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
За чипосването на атмосферен мотор много добре го е казал red.devilll - дай на някой пари и той да ти каже, че ти е сложил чип!
Ако има чувствителна разлика в поведенето на колата на газ и бензин, значи си избрал грешния газаджия.