passat b5 1998г. бензин колата ми ей сега не запали защо?

Техническа и сервизна информация за Passat
denyodeniz
Автомобил: Audi s4 b5 Avant
Двигател: 2700

passat b5 1998г. бензин колата ми ей сега не запали защо?

Мнениеот denyodeniz » Нед 22 юни 2014 11:15

Здравейте, вчера ходих при едно момче (точен е по принцип за всичко дето съм ходил при него ) и ми сложи ксенон, аз си го бях купил.Сложи ми ксенон на късите и като отидох да си взема колата ми каза, че акумулатора ми е за смяна ( зле бил ) и като завъртях ключа чух пиулкане (vw passat b5 1998г. бензин имам).Предимнно колата цяла зима не се кара и до сега от както е бил зимният сезон пак не се караше и само на място я карах да работи за 2 3 минути през седмица - две.Та тази сутрин ставам отивам до колата си и гледам не може да завърти стартера и не иска да пали и ми се рестартира часовника ( става 00:00 и малкият километраж където си засичам километрите и той 0.0 станал ) и въпроса ми е от какво може да не пали ? Дали има някакъв "пръст " в тази работа ксенона или просто акумулатора издал багажа или нещо друго което аз не знам ?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Помощ колата ми ей сега не запали защо?

Мнениеот buller » Нед 22 юни 2014 11:22

Акумулатор...
Ако е стар - направо купувай нов. Ако ли не - пробвай да го заредите.

GLI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLI » Нед 22 юни 2014 11:23

С тези паления по 2-3 мин си му разказал играта. Точно когато запалиш колата товара е най-голям. Ако ще я палиш да работи без да я караш дръж я поне докато вдигне работна температура. Та дори и така, пак може да скапеш акумулатора, просто алтернатора няма как да го зареди за толкова време. Свали го, дай го на някой да го зареди със зарядно и се надявай да им още малко живот в него. Ако ли не - на скрап и нов.

Ксенона според мен няма пръст в тази работа.

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Нед 22 юни 2014 11:34

Благодаря приятели.Слизам да купя нов акумулатор ... :(

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 22 юни 2014 11:37

Ще извиняваш за коментара,но ти май изобщо нямаш нужда от автомобил-защо ти е нещо което не използваш и само се скапва? :eek А всяка година да купуваш акумулатор,и обслужваш автомобил който не караш,не виждам смисъла. И в този ред на мисли,искам да ти подаря един чисто нов акумулатор. Не се бъзикам. Пиши ми адрес и телефон и ще си платиш само куриера. Имам няколко коли дето се карат само веднъж в годината и така стоят,преди месец купувах акумулатор и така ще се скапе. Ако го искаш-взимай го. На мен не ми трябва,понеже си карам другите коли.

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Нед 22 юни 2014 13:08

Малко не се до оточних по - горе имам друга кола ауди а4 която е на дизел и ми гори 5/100 и карам нея защото мойта кола гори 10-12/100 бензин.Поради тази причина нямаше смисъл да я карам известно време и нямаше зимни гуми... А сега вече и взех нови гуми джанти и зимни гуми, току що сложихме чисто нов акумулатор за 200 лв . и след около месец минавам на газов инжекцион поради високите цени на бензина и няма да слизам от тази кола :)

П.П - Акумулатора е бил за смяна, момчето което дойде ми измери акумулатора и нямаше достатъчно ток в него.После след като сложихме новият, измери и този и динамото зарежда с 14.23, а с къси светлини мисля, че показваше 14.21

Върни се в “Passat”