Здравейте колеги. Нов съм във форума. Имам Пасат 3-ка(1993г.) Syncro, което отказва да сработва от време на време. Търсих доста из форума, но не успях да открия информацията която ме интересува. Ако вече има такава тема и не съм я открил, моля да ми дадете линк да я прочета. Та ако няма такава тема ще започна с проблемите по моят Пасат. От време на време задният мост отказва да задвижва и както предполагате по това време на годината не е много приятно. Казаха ми да си проверя за начало маслото в диференциала. Отидох в сервиз, но от там ми казаха, че няма пробка за проверка, а само за източване. Казаха ми и че отзад на диференциала има някакъв електрически клапан или нещо подобно и от там може да ми е проблема, но така и не получих окончателен отговор. Ако можете да ми помогнете с мнение, ще ви бъда благодарен.
П.С Тъй като не знам дали съм пуснал темата в правилната категория, моля модератора да я премести ако е нужно в правилната.
Благодаря!
Passat B4 1993г. syncro - Проблем заден мост
-
- Автомобил: Passat b3 1988
- Двигател: RP
Re: Passat B4 1993г. syncro - Проблем заден мост
Провери синкрото.Сигорно превърта.На един мой приятел му превърташе и го смени.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Доколкото съм запознат (ако наистина е Пасат 3, че много хора ги бъркат) задвижването към задния мост е с виско муфа (като на Голф 2 и 3).
Проблема ти най-вероятно е в нея.
Ел. клапана за който говориш би трябвало да е свързан и с вакум, който включва задния мост при движение на зад. Ако той не работи или му е скъсан маншона няма да имаш двойно само назад.
Проблема ти най-вероятно е в нея.
Ел. клапана за който говориш би трябвало да е свързан и с вакум, който включва задния мост при движение на зад. Ако той не работи или му е скъсан маншона няма да имаш двойно само назад.
Тоест трябва да се провери въпросната виско муфа дали е наред?
Последна промяна от xedos24v на Сря 18 яну 2017 17:40, променено общо 1 път.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Здравей колега !
На работа съм, за това нямам време да пиша много.
Ако искаш ми пиши на лично, да ти дам номера ми, да звъннеш да ти обясня всичко.
Накратко:
1.Никоя от задните гуми ли не върти ? Ако не въртят и двете ти е заминала виско муфата. Ако върти само едната, не ти работи диференциала. До колкото разбрах, не въртят задните гуми изобщо. Вероятно ти е заминала виско муфата.
2.Онзи клапан (соленоид) който е отзад на дифа, се захранва от вакуум и се управлява електрически. Той обръща движението, за да работи диференциала и назад.
На работа съм, за това нямам време да пиша много.
Ако искаш ми пиши на лично, да ти дам номера ми, да звъннеш да ти обясня всичко.
Накратко:
1.Никоя от задните гуми ли не върти ? Ако не въртят и двете ти е заминала виско муфата. Ако върти само едната, не ти работи диференциала. До колкото разбрах, не въртят задните гуми изобщо. Вероятно ти е заминала виско муфата.
2.Онзи клапан (соленоид) който е отзад на дифа, се захранва от вакуум и се управлява електрически. Той обръща движението, за да работи диференциала и назад.

Задните гуми въобще не се въртят така че заключвам, че е заминала въпросната виско муфа. Другото интересно е че понякога се усеща че гумите се въртят. Характерно ли е това за този дефект. И последно ако трябва да я сменя тази муфа, предлага ли се нова и евентуално знаете ли приблизителна цена?
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk