Здравейте,имам следния проблем с чистачките на описаната в заглавието кола(Пасат Б5,97-ма година производство,1,9АФН мотор),като пусна чистачките на която и да е степен и след това изключа от ръчката не спират да работят!След връщане на контакта спират и така всеки път,също така положението при което включват еднократно(веднъж на долу по посока на пода)не работи,т.е. като се натисне лостчето чистачките помръдват до едно положение и там си остават,а за да си направят пълния оборот трябва да натисна и задържа докато не направи хода докрай и се върнат чистачките в нормално положение.
Дайте информация,някой имал ли е подобни проблеми?
Реле чистачки?
Пасат Б5 проблем с чистачките
- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Проблем с чистачките,Пасат Б5!
Смъкни кората под волана и търси реле 377. По описанието ти си мисля, че релето залепя - за това го прегледай. А и без друго това е по-лесното от алтернативата - сваляне на мотора на чистачки, понеже в корпуса му е монтиран диск с писти, които са така направени, че прекъсват определена верига при крайно долно положение на чистачките...
- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
Дам,първо релето ще погледна и ще пиша,мерси 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Ето как изглежда - поне така беше при мен:
Аз в крайна сметка ремонтирах самият електромотор - ако при теб се окаже реле - мисля си, че е за предпочитане...
Аз в крайна сметка ремонтирах самият електромотор - ако при теб се окаже реле - мисля си, че е за предпочитане...